Een vorige editie van Battle of the bands, toen nog in de Hopbel.
Een vorige editie van Battle of the bands, toen nog in de Hopbel. Foto: Wiek van Lieshout

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 624 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Ook al weer zo’n zin in het weekend? Lekker genieten van alle activiteiten die in Schijndel georganiseerd gaan worden. Deze week in dit artikel ook de activiteiten die op maandag georganiseerd worden, dit omdat er weer veel leuks gaat plaatsvinden. Een uitgebreider overzicht tref je aan in de agenda, elders op deze website.

Vrijdag

In het Gasthuis kun je vanaf 13.30 deelnemen aan het handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Vrijdagavond kunnen jongeren in de Zwengel komen genieten in de aanwezige disco bij Soos Cosy Up. Vanaf 19.30 kun je daarnaast ook lekker komen gamen of biljarten of darts spelen. Samen met je vrienden lekker komen chillen en lekker wat te snoepen of te drinken halen aan de bar. Toegang kost 0,70 cent. Vrijdagavond kun je naast de regulieren activiteiten ook komen boogschieten. Zorg dat je je pasje bij hebt of van te voeren een aanvraagformulier voor een pasje hebt ingevuld. Kijk hiervoor op de website: http://de-zwengel.nl/soos-cosy-up/

Op vrijdagavond presenteren Barn & Belle hun nieuwe EP genaamd ‘The Dead Don’t Dance’. Dit vieren ze met een feestelijke EP Releaseshow in het City Theater. Denk bij Barn & Belle aan close-harmony begeleid op een arsenaal aan Country; Folk instrumenten, Wasbord, Banjo, Dobro, Melodica komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix aan Americana & Roots muziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is. De deuren van het CityTheater zijn vanaf 20.00 uur geopend. Tickets voor deze EP Releaseshow zijn verkrijgbaar op de website www.tapperijdebeurs.nl

Zaterdag

Een sportieve zaterdagochtend voor de aller jongste voetballers in spe. Dit kan bij RKSV Schijndel waar om 10.00 uur de eerste van drie kaboutervoetbal trainingen georganiseerd gaat worden. Is uw zoon of dochter in de leeftijd van 4 tot 7 jaar? Dan kan hij of zij al starten met kaboutervoetbal bij Schijndel/DE WIT. Om kennis te maken met de sport zijn er de kabouterdagen. Op zaterdag 25 maart en 1 april zijn de tweede en derde kaboutervoetbal trainingen op Voetbalterrein Schijndel/DE WIT, Zuideinderpark, Rooiseheide 20, Schijndel. Deelname is gratis. Het is wenselijk dat de kinderen in sportkleding op de training verschijnen.

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndel horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Filmclub Schijndel organiseert een Beatles Dag in Het Gasthuis vanaf 13.30 uur. Middag en avond staan volledig in het teken van het beroemde viertal uit Liverpool. Je kunt luisteren naar muziek en er is een mogelijkheid om je kennis van de Beatles te testen in een quiz. Er worden slideshows en documentaires vertoond, en er is een tentoonstelling met Beatles spullen en boeken. Om 14:30 uur en om 16:30 uur kun je genieten van liveoptredens van Two of Us uit Boxtel. Zij begeleiden zichzelf op gitaar en spelen (verzoek)nummers van de Beatles. Om 15:30 uur kun je aanschuiven bij de quiz, om 20.00 uur wordt de hoofdfilm vertoond. Reserveren hiervoor is verplicht (je betaald alleen 0,50 cent reserveringskosten), via de website van de filmclub, www.schijndelfilm.nl, waar je ook meer kunt lezen over de film. Toegang tot de Beatles dag is gratis. 

In het atelier van Studio Hooi te Wijbosch zal een leuke workshop gegeven worden waarin je leuke paashangers en paashaasjes kan komen maken van zelfdrogende klei. De workshop begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De workshop is geschikt voor alle leeftijden. De kosten zijn 15 p.p. inclusief koffie/thee en ranja, Wil je mee doen? Stuur dan een mailtje naar: studiohooi@outlook.com

Ben jij een echte waterrat en kan je geen genoeg krijgen van lekker zwemmen in het water? Dan is Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 iets voor jou. Op zaterdag 25 maart organiseert Neptunus ’58 een zwemmiddag waarbij je gratis kunt kennismaken met de verschillende afdelingen van de vereniging. Maak kennis met ster- en zwemvaardigheidszwemmen, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en zwemmend redden. Deze lessen zijn voor iedereen met minstens zwemdiploma A, van jong tot oud. De middag duurt van 14.45 uur tot 17.45 uur in Zwembad De Molen Hey aan de Avantilaan in Schijndel.

Op zaterdag  is er weer volop vermaak in café Het Zuid. Vanaf 15.00 uur wordt er een blind koppeltoernooi Darts gespeeld en na de finale’s van het darts kun je tegen 20.00 uur weer genieten van een Gouwe Ouwe avond met DJ Wim. Tijdens de Gouwe Ouwe avond komt zanger Peter Ryan een gastoptreden verzorgen. Dit optreden zal vanaf ongeveer 21.00 uur gaan plaatsvinden. 

Battle of the Bands
Voor de laatste keer een bandoptreden in de Kafmolen, nostalgie voor velen, dit jaar de locatie voor de jaarlijkse benefietavond van de Ad Moosdijk Foundation (AMF). De avond start om 20.00 uur en de entree van Battle of the bands is gratis. In de gezellige ruime zaal kunnen de bezoekers genieten van fantastische optredens van Clover van Pop & Co bandcoaching, Freddy & the Pacemakers en BluezzTwisters voorheen Four Bluezz. Om dit jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel is er een loterij, die door Hiephoi verzorgd gaat worden.

Zondag

Heb je de eerste lammetjesdag gemist? Dan is er deze zondag de mogelijkheid om alsnog een kijkje te gaan nemen bij de Schaapskooi om de tweede Lammetjesdag te bezoeken. Er wordt nogmaals een lammetjesdag georganiseerd om de drukte een beetje te spreiden. Vanaf 10.00 uur is de Schaapskooi te bezoeken. Om 16.00 uur wordt de lammetjesdag afgesloten.

De derde editie van de Kliederkerk zal op zondag 26 maart gaan plaatsvinden in het Parochiecentrum Schijndel. De keer is het thema “Van Palm tot Pasen”. Tijdens de Kliederkerk zal er weer anderhalf uur worden geknutseld. De laatste 20 minuten van de bijeenkomst is er een korte viering in de kerk. De bijeenkomst start om 10.30 uur in het parochiecentrum (Vic. van Alphenstraat 18) en zal om ongeveer 12.00 uur eindigen in de Servatiuskerk. Zin om mee te doen? Meld je dan aan bij pastoraal werkster Marina Hobbelen: marinahobbelen@michaelparochie.nl

Elke zondag zijn kinderen t/m groep 6 welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten onder andere kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent van 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten. Zorg dat je je pasje bij hebt. Toegang is 0,70 cent.

Karsten van Asdonk je mee in de wereld van vrije energie, de natuurkunde erachter, waarom het zo onbekend is en waarom ons bewustzijn een cruciale rol speelt. Ook is er de mogelijkheid om naderhand zijn nieuwe boek ‘Energie in Overvloed’ (gesigneerd) te kopen. Wanneer: vanaf 13.30 uur in Schijndel. Interesse voor deze lezing in Schijndel? Meld je aan via: lezingenschijndel@gmail.com

Je bent zondagmiddag vanaf 15.00 uur welkom in de HeerenMeester, vanaf 16.00 uur kun je dan het optreden van Barrel meemaken. De cover band BARREL bestaat uit 4 ervaren muzikanten; Ton, Peter, Hans en Marc met drums, basgitaar, akoestische en elektrische gitaar en alle vier vocalist. De band speelt half akoestisch en brengt een brede keus van aanstekelijke songs uit de 60’s, 70’s en 80’s!

Je kunt dit weekend ook de nieuwe expositie met werken van Jan Sonnemans gaan bekijken in het Jan Heestershuis.  Zowel op de zaterdag als de zondag is het museum in de Pompstraat geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Geen tijd in het weekend om de expositie te bezoeken? Op dinsdag t/m vrijdag is het museum ook geopend op dezelfde tijden. In de tuin van het Jan Heestershuis is tot 

In ‘t Spectrum is de tentoonstelling City(e)scapes te zien in de KEG EXPO ruimte, een expositie met werken van de kunstenaars-broers Rob en Guus Ruimers bestaat uit een installatie en fotografisch werk. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van ‘t Spectrum. Op maandag t/m vrijdag vanaf 8.00 uur is ‘t Spectrum geopend en in het weekend bij evenementen.

Maandag

Hebben jullie zin in wandelen, sluit dan gerust aan bij de wekelijkse wandelingen in en rondom wijk Plein. Om 9.00 start de wandeling vanuit het Dierenparkje welke 60-90 minuten zal duren. Na afloop is het nog even genieten van een heerlijk kopje koffie. Voor meer informatie mail naar : vanraaijben@gmail.com of theovandenbogert@gmail.com..

Buurtbewoners van Het Gasthuis op de Boschweg kunnen iedere maandag vanaf 10.00 uur komen genieten van een heerlijk bakje koffie of thee. Gezellig met elkaar in gesprek over alles wat er speelt in de omgeving of andere dingen die leuk zijn om over met elkaar in gesprek te gaan. Kom dus ook gezellig langs in het Gasthuis als je in contact wil komen met je mede buurbewoners! Ben je een liefhebber van handwerken, dan kun je op maandag en vrijdagmiddag terecht in Het Gasthuis. Dan kun je samen met andere buurtbewoners aan de slag met je hobby en onderling tips uitwisselen. Het handwerken start om 13.30 uur.  Wekelijks kunt u op de maandagavond komen dansen in Het Gasthuis. Vanaf half acht start het line dancing. Hou je van dansen? Ga dan eens kijken of line dancing iets voor je is. 

Ook dit jaar weer (bijna) maandelijks op de agenda, de gezellige Boschwegse Bingo in SCC de Kajuit. Ben je ook een liefhebber van het spelletje Bingo, dan kun je ook dit jaar weer meespelen bij Stichting Rondom d’n Toren die de Boschwegse Bingo organiseren. Op maandag 27 maart vanaf 19.00 uur zal er weer bingo gespeeld gaan worden. Je bent dan van harte welkom in de Kajuit in de Houtstraat.

Op maandag 27 maart is er een lezing van Judith Koelemeijer in Het Napoleonskerkje over haar biografie van Etty Hillesum, getiteld ‘Het verhaal van haar leven’ (2022). De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 in het Napoleonskerkje, Woudstra architecten, Hoofdstraat 150, Schijndel. U kunt zich aanmelden via de website:https://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur).Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur: 073-54 922 76). Voor Vrienden is de lezing gratis. Andere belangstellenden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen uw evenement graag mee in ons weekendoverzicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant