Grande finale tijdens de vorige editie in 'Grand café de Hopbel'. Foto: Wiek van Lieshout
Grande finale tijdens de vorige editie in 'Grand café de Hopbel'. Foto: Wiek van Lieshout Foto: Wiek van Lieshout

Battle of the Bands

zaterdag 25 maart 2023 20:00

SCHIJNDEL | Voor de laatste keer een bandoptreden in de Kafmolen, nostalgie voor velen, dit jaar de locatie voor de jaarlijkse benefietavond van de Ad Moosdijk Foundation (AMF). De avond start op 25 maart om 20.00 uur en de entree is gratis.

Al jaren werd de druk bezochte muziekavond gehouden in Grand Café de Hopbel. Rachel en Mari hebben het café echter vorig jaar verkocht en zijn aan het genieten van hun welverdiende pensioen. Jasper van der Heijden, eigenaar van ‘t Tramhuys en Kafmolen, en zijn compagnons hebben het café overgenomen en zijn druk bezig met de verbouwing. Vanwege een bouwvertraging zal de locatie op 25 maart nog niet operationeel zijn, al had AMF graag de primeur gehad voor een bandoptreden in The Pub, zoals het café na de verbouwing gaat heten.

Marieke van Lith, penningmeester/secretaris van AMF. “Gelukkig kon Jasper ons met de Kafmolen een goed alternatief bieden. In de gezellige ruime zaal kunnen de bezoekers genieten van fantastische optredens van Clover van Pop & Co bandcoaching, Freddy & the Pacemakers en BluezzTwisters voorheen Four Bluezz. Om dit jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel houden we een loterij, die door Hiephoi verzorgd gaat worden. Wij kijken er naar uit om deze avond vol nostalgie met zoveel mogelijk bezoekers te delen. Velen van ons gingen in onze jonge jaren naar de Kafmolen voor een gezellige avond uit”.

Hans Fassbender van Freddy & the Pacemakers kan dit beamen. “Midden jaren ‘70, begin jaren 80 was er elke laatste zondag van de maand live muziek in de Kaf. Beginnende bandjes maar ook bekende bands uit de regio traden op voor een volle zaal. Georganiseerd door Stichting Muziek Actief opgericht door (mijn bandjes) Magic-World (bekend bij de Kaf door de single “Tweedlelocolovesong”) en later Patchwork. Wij verzorgden de PR en faciliteerde de avond. De bekendste band uit die tijd was “Nico goes Soul”. De Kafmeulen was de perfecte locatie voor deze zondagavond concerten. Daar zullen de oudere muziekliefhebbers zeker mee eens zijn.”

Locatie