Vele versierde fietsen gingen op Koningsdag door het centrum.
Vele versierde fietsen gingen op Koningsdag door het centrum. Foto: Bas Ulehake

Vol programma in Schijndel met Koningsdag

Recreatie en Toerisme 1.756 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 27 april wordt Koningsdag gevierd. Steden en dorpen kleuren oranje en mensen van alle leeftijden trekken eropuit om feest te vieren. Terwijl Koning Willem Alexander in Emmen het feest viert heeft Oranjecomité Schijndel ook flink uitgepakt met activiteiten in Schijndel.

Zie hieronder een overzicht van de Koningsdagactiviteiten die gaan plaatsvinden. Daarnaast is er een kleurwedstrijd en een puzzelactie (stuur de oplossing van de puzzel voor 27 april naar Oranjecomiteschijndel@gmail.com). De kleurplaat mag je inleveren in de tent op de markt en dan ontvang je een leuke verrassing. Geen printer, geen nood, de tekening is gratis af te halen bij de Bibliotheek in het Raadhuis, Markt Schijndel.

Bekijk hieronder het volledige programma.

Op de Markt

11.00 - 17.00- Kindervrijmarkt
Kindervrijmarkt, (inrichten vanaf 10.00 uur, inrijden vanaf de kerk en melden bij organisatie), vooraf aanmelden niet nodig en bij slecht weer gaat de vrijmarkt niet door. Volg de berichten op facebook

12.15 - 12.30 - Verzamelen Versierde Fietsen
Verzamelen Versierde Fietsen, Bij de ingang van de feesttent worden de versierde fietsen bekeken en krijgen ze een feestelijke ballon van het Oranjecomité en een verrassing voor elk kind met een versierde fiets. Let op: het defilé start vanaf de Markt. Bij slecht weer gaat het fietsdefilé niet door volg de berichten op Facebook.

12.30 - 13.00 - Versierde fietsen defilé en parade
Versierde fietsen defilé en parade afgenomen door de kinderburgemeester en het Oranjecomité, met Koninklijke Harmonie Sint Cecilia voorop!

Start om 12.30 uur vanaf de feesttent op de Markt. Route: Markt, Vic. van Alphenstraat, Kluisstraat, Hoofdstraat, Akkerstraat, St. Servatiusstraat, binnentuin Mgr. Bekkershuis, Dkn Baekersstraat, Mgr. Bekkersstraat, St.Servatiusstraat, Trouwlaantje, Markt.

13.00 - 17.00 - Kindervermaak 
Kindervermaak: Stormbaan- en springkussen, Oudhollandse spellen, veel lekkers voor alle kinderen. Bij slecht weer gaan de Oudhollandse spellen naar de tent.

13.30 – 15.30 - Kinderdisco
DJ Peer van Drive-Inn Amazing in de tent. Een gratis gezellige kinderdisco.

16.00 – 20.00 – Lekker Hollands
Muziek in de tent met Lekker Hollands (DJ Johan en DJ Richard) en band NoColour
De Oranjeweek – horeca zorgt voor deze geweldig muziek in de tent.

Bij de zorgcentra
Het Oranjecomité Schijndel stelt een oranje traktatie beschikbaar voor alle bewoners van de Schijndelse zorgcentra. In de ochtend zullen Annahof, Huize Barbara, het Bekkershuis, Zorgvilla Rozenburg, Het Andere Wonen en het Moederhuis verrast worden met overheerlijke oranjetompoezen.


Koningsdag in Schijndel
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant