Dansen in de Vink
Dansen in de Vink Foto: Bas Ulehake

Het komend weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 635 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Komend weekend zal in veel gezinnen Sinterklaas gevierd gaan worden. Het is in Schijndel dan ook wat rustiger met de evenementen die georganiseerd worden. Hieronder een overzicht van activiteiten die je kan bezoeken.

Vrijdag

Wil je ook graag handwerken? Dan ben je op de vrijdagmiddag van harte welkom in het Gasthuis op de Boschweg. Vanaf 13.30 uur kun je daar lekker met je hobby bezig zijn en ondertussen gezellig bijkletsen met je buurtgenoten onder het genot van een kop koffie of kopje thee. Je bent welkom in het Gasthuis!

De jeugd vanaf groep 6 kan ‘s-avonds weer komen swingen of chillen bij Soos Cosy Up in de Zwengel. De  DJ zal weer de grootse hits voorbij laten komen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om lekker te chillen met je vrienden en samen een spelletje te spelen of de aanwezige VR bril uit te proberen. Soos Cosy Up opent om 19.30 uur deuren en zal tot 21.30 uur geopend zijn. Vergeet je pasje niet mee te nemen en toegang is 0,70 cent.

Ouderen kunnen op vrijdagavond lekker komen dansen tijdens de dansavond welke door de KBO georganiseerd zal gaan worden in SCC De Vink aan de Hoevenbraaksestraat. Vanaf 19.30 uur openen de deuren van de Vink en om 20.00 uur start de DJ met zijn eerste plaatjes en kan er gedanst gaan worden.

Zaterdag
Op zaterdag kunt u zoals iedere week weer een bezoek brengen aan de weekmarkt waar de marktkooplui voor u klaar staan met hun (verse) producten. Vanaf 10.00 kunt u uw rondje gaan maken en ook nog stel even de laatste Sinterklaasinkopen doen.

Sportievelingen melden zich om 13.30 uur bij Loopgroep Wijbosch (bij het clubhuis aan de Veghelsedijk 25 te Wijbosch) voor “Kruip door, sluip door”. Een sportief evenement waarbij iedereen aan z’n sportieve trekken komt, uiteraard toegankelijk voor alle niveaus en tempo’s. De ronde zal ongeveer 1,5 uur gaan duren, de start is om 13:30 uur. Na afloop kan er na een verkwikkende douche worden genomen en wordt in de kantine na gekletst onder het genot van ’n kop soep en ’n drankje. Meedoen, soep, thee en ’n koekje is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening. 

Nederlands elftal
Het Nederlands elftal zal zaterdag om 16.00 uur aantreden tegen de Verenigde Staten. Samen strijden zij voor een plek in de kwartfinales. Deze wedstrijd is natuurlijk in de vele kroegen van Schijndel te bekijken. Voor de deelnemers van de ‘WK-Poule’ vergeet niet om je voorspellingen in te vullen.

Zondag
Een rustige zondag in Schijndel. Een mooi moment om samen met andere inwoners van Schijndel te zorgen voor een schone leefomgeving. Dit kan door samen met Schoonwandelaars Schijndel, die vanaf 9.30 uur op pad gaan om samen de omgeving van wijk Plein van afval te ontdoen. Na afloop zal er nog een kop koffie worden gedronken met iets lekkers erbij. Wil je helpen? Kom dan om 9.30 uur naar dierenpark ‘t Dierenplein.

Helaas geen opening van Speelhonk de Instuif op zondag. Deze is gesloten omdat in veel gezinnen dit weekend Sinterklaas gevierd gaat worden.

In de Triangelbar zal DJ Friso de gasten gaan vermaken.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen u evenement graag mee in ons weekendoverzicht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant