Koningsdag in Schijndel
Koningsdag in Schijndel Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Algemeen 885 keer gelezen

SCHIJNDEL | Elk weekend wordt er van alles georganiseerd in Schijndel, ook dit weekend kun je weer op veel plaatsen terecht voor een leuke activiteit. Het is nog even afwachten of het weer ons gaat helpen, de voorspellingen zijn niet al te best. Maak er toch weer een mooi en gezellig weekend! Heb je ook een activiteit die je in dit wekelijkse overzicht wil laten opnemen. Stuur een bericht naar de redactie via het mailadres onderaan dit bericht. 

Vrijdag

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit.  

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel bij Soos Cosy Up. De dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en te snoepen krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- (vergeet je pasje niet). 

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat. 

In Zwembad de Molen Hey kunnen jongeren (tot 13 jaar, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) komen discozwemmen. Het zwembad zal hiervoor worden omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Tijdens het discozwemmen worden er activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten. 

Hét Skèndelse meezingfeest “Skendel Zwingt” is inmiddels traditie geworden op de vooravond van Koningsdag. Met diverse Schijndelse artiesten die komen optreden, zal er een prachtige avond van gemaakt worden. De entree is gratis en 18-plus.

In het City Theater zal de verjaardag van onze koning goed worden gevierd met een dikke line up. De Kings of Klaplong. In de line up staan namen zoals Vasto, Chapter V, Faceless en nog veel meer! De zaal gaat om 21.00 uur open. Leeftijd is 16+. Tickets koop je via de website (www.citytheaterschijndel.nl).

Zaterdag

Dit weekend helaas geen weekmarkt in Schijndel. Het centrum staat op zaterdag bol van de Koningsdagactiviteiten. Er is echt van alles toe doen voor jong en voor oud. Daar lees je hieronder meer over. 

Het programma voor koningsdag ziet er zo uit:

Op de Markt

11.00 - 17.00- Kindervrijmarkt
Kindervrijmarkt, (inrichten vanaf 10.00 uur, inrijden vanaf de kerk en melden bij organisatie), vooraf aanmelden niet nodig en bij slecht weer gaat de vrijmarkt niet door. Volg de berichten op facebook

12.15 - 12.30 - Verzamelen Versierde Fietsen
Verzamelen Versierde Fietsen, Bij de ingang van de feesttent worden de versierde fietsen bekeken en krijgen ze een feestelijke ballon van het Oranjecomité en een verrassing voor elk kind met een versierde fiets. Let op: het defilé start vanaf de Markt. Bij slecht weer gaat het fietsdefilé niet door volg de berichten op Facebook.

12.30 - 13.00 - Versierde fietsen defilé en parade
Versierde fietsen defilé en parade afgenomen door de kinderburgemeester en het Oranjecomité, met Koninklijke Harmonie Sint Cecilia voorop!

Start om 12.30 uur vanaf de feesttent op de Markt. Route: Markt, Vic. van Alphenstraat, Kluisstraat, Hoofdstraat, Akkerstraat, St. Servatiusstraat, binnentuin Mgr. Bekkershuis, Dkn Baekersstraat, Mgr. Bekkersstraat, St.Servatiusstraat, Trouwlaantje, Markt.

13.00 - 17.00 - Kindervermaak 
Kindervermaak: Stormbaan- en springkussen, Oudhollandse spellen, veel lekkers voor alle kinderen. Bij slecht weer gaan de Oudhollandse spellen naar de tent.

13.30 – 15.30 - Kinderdisco
DJ Peer van Drive-Inn Amazing in de tent. Een gratis gezellige kinderdisco.

16.00 – 20.00 – Lekker Hollands
Muziek in de tent met Lekker Hollands (DJ Johan en DJ Richard) en band NoColour
De Oranjeweek – horeca zorgt voor deze geweldig muziek in de tent.

Loopgroep Wijbosch organiseert wederom zijn jaarlijkse TVE Sport Wijboschloop door het mooie Wijboschbroek. Een gezellig evenement voor jong en oud(er), recreanten en prestatielopers. Met elk jaar ook weer mooie prijzen zoals bekers en medailles voor de jeugd. Vanaf 9.00 uur gaat het inschrijfbureau open en om 10 uur gaan de jongste lopers t/m 14 jaar van start voor maximaal 2 kilometer hardlopen. Om 11.00 uur starten de 5 en 10 kilometer voor de dames en heren. Rond 12.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. 

Het genootschap “De Kubisten” organiseert het tweede Open Nederlands Kampioenschap Boel K-ree. Boel K-ree staat bekend om zijn gezelligheid en plezier in een sociale en amicale omgeving, waarbij ontmoeten centraal staat. Het toernooi wordt gehouden rondom “Het Tramhuys” en “Architect Steven Woudstra” in het centrum. Teams uit België nemen ook deel. Je kunt je aanmelden via boelkree27april@gmail.com of telefonisch bij Toon op 0624910275. De inschrijving bedraagt € 25 per team, inclusief lunch. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur (aanmelden vanaf 10.30 uur) en de finales starten om 15.30 uur.

Bij PV Wij Liggen deelnemen aan het Koningsdag-toernooi. Het Koningsdagtoernooi is niet alleen voor leden van PV Wij liggen, maar voor iedereen die het leuk vindt om een keer een jeu de boules wedstrijd te spelen. De wedstrijden starten om 13.30 uur. Om tijdig te kunnen starten wordt aan deelnemers gevraagd om zich om 13.00 uur te melden. Bij slecht weer zullend de wedstrijden binnen plaatsvinden en bij mooi weer natuurlijk buiten...Deelname is gratis.

Vanaf 21.00 uur weer een Gouwe Ouwe avond bij ‘t Zuid. DJ Wim De Laat gaat weer de grootste hits uit de speakers laten knallen. Zoals u van ‘t Zuid kunt verwachten is er ook weer een liveoptreden gepland. Deze keer zal William Sluijter je komen vermaken met zijn optreden.

Van zaterdag 20 april t/m zondag 2 juni kun je in het kader van Schijndel uit de Kunst genieten van een inspirerende etalage-route in de etalages van winkels en horecagelegenheden. Volg de oranje deurmatten van Schijndel Uit de Kunst om te ontdekken waar kunst tentoongesteld wordt. Ook kun je de wijken van Schijndel intrekken om van kunst te genieten Trek je wandelschoenen aan of pak je fiets en ga eens kijken in die wijken! Diverse kunstenaars en ambachtslieden exposeren van 20 april t/m 2 juni thuis, voor de ramen. Hier vind je een lijst met deelnemers: https://www.in-schijndel.nl/wp-content/uploads/240418-Kijk-in-de-Wijk.pdf

Zondag

Voor de kinderen gaan op zondagmiddag de deuren van Speelhonk de Instuif weer open. Vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur kan er weer volop gespeeld en geknutseld worden in de Zwengel. Uiteraard kun je tegen schappelijke prijzen ook wat te snoepen of drinken krijgen. Toegang is €1,- en vergeet je pasje niet. 

Dit wil je niet missen tijdens de Oranjeweek: aanstormend Schijndels talent treedt voor jullie op in de Oranjetent. Onze Local Heroes maken er een Schijndels feestje van, daar kunnen ze in heel Nederland nog wat van leren! Gratis entree, maar vol is vol.

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant