Dit is het pand waar de Aldi zich tijdelijk wil huisvesten.
Dit is het pand waar de Aldi zich tijdelijk wil huisvesten.

Supermarkt Aldi wil verhuizen naar de Rooiseweg

Zakelijk Zakelijk 1.829 keer gelezen

SCHIJNDEL | De supermarkt Aldi aan de Hoofdstraat in Schijndel gaat flink uitbreiden. Tijdens de verbouwing wil de winkel tijdelijk verhuizen. Daarom heeft het bij de gemeente een verzoek ingediend om voor een bepaalde tijd uit te wijken naar Rooiseweg 1. Dat is de plek waar meubelzaak Peerz is en blijft gevestigd. In het verleden hebben er ook andere woonzaken in gezeten.

De gemeente moet de aanvraag nog beoordelen. In de aanvraag zit ook het plan om een dubbele entreepui te realiseren. Zodra de aanvraag is beoordeeld neemt de gemeente een besluit. Dat gebeurt over het algemeen binnen acht weken, maar gemeente Meierijstad kan die termijn één keer verlengen met zes weken.

Op dit moment heeft de Aldi een oppervlakte van zo’n 650 vierkante meter. De bedoeling is dat daar 400 vierkante meter bijkomt. Een karakteristieke woning die er naast staat, zal dan moeten wijken. De woning staat tussen de Aldi en het bekende en monumentale Bloemenkerkje. Ongeveer twee jaar geleden speelde de kwestie volop en waren er stevige gesprekken tussen de monumentencommissie en de welstandscommissie van de gemeente Meierijstad. De commissie maakte zich sterk voor een goede aansluiting van de bouwplannen bij het Bloemenkerkje. Uiteindelijk kwam er een gedragen ontwerp dat ook door de omwonenden en door de monumentencommissie werd omarmd. De voorgevel van de nieuwbouw aan de Hoofdstraat - waar ook een ingang zal blijven bestaan, ligt volgens het plan op gelijke hoogte met de voorgevel van de woning Hoofdstraat 152. Dit heeft alles te maken met de zichtlijn op het Bloemenkerkje aan Hoofdstraat 150.

Aan de achterzijde – aan het Cathatinaplein, waar zich de hoofdingang bevindt – komen extra parkeerplaatsen. De vraag is of het tijdelijke onderkomen genoeg parkeerplaatsen kan bieden, want daar zijn er beduidend minder.

Afbeelding
Dit huis gaat verdwijnen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant