Afbeelding
Foto:

Sven van Wijgerden wint in Huijbergen

Sport 453 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 24 maart werd de Ronde van Huijbergen verreden. In de wedstrijd voor junioren was Sven van Wijgerden betrokken bij een kopgroep van 4. In de eindsprint van deze kopgroep toonde Sven zich de snelste. Het was voor hem zijn eerste zege van het seizoen. In het peloton erachter legde Bram Vugts beslag op een 10de plaats.

Vrouwen WV Schijndel slaan toe in Women Cycling Series
Op zondag 24 maart werd in Zeeuws-Vlaanderen de tweede wedstrijd in het kader van de Women Cycling Series verreden, de 4e Wim Hendriks Trofee. Na afloop van deze klassieker was het Jony van den Eijnden die de leidster is in het overkoepelend klassement en tevens de trui van de beste jongere om haar schouders heeft. Daarnaast voert WV Schijndel het ploegenklassement aan. Ook pakte Leonie Bos in Koewacht de trui van het kasseien klassement.

De zes vrouwen van WV Schijndel gingen met een ambitieus strijdplan van start. Het strijdplan lukte ook voor een groot deel. Het peloton viel al vrij vroeg in stukken uiteen. Helaas kwam Bodine Vollering ten val en had ze daarbij materiaalpech waardoor ze van fiets moest wisselen maar daarna nooit meer de aansluiting kon vinden bij een goede groep. Vooraan kwamen Jony van den Eijnden en Leonie Bos in de eerste groep en dat bleef ook de kopgroep. Zij deden beide veel werk en Leonie pakte het kasseienklassement. Door het vele werk kwamen ze net iets te kort in de finale waar de kopgroep van 10 uiteen viel. Jony eindigde op een 4de plaats op 19 seconden van de winnares. Leonie zat bij de laatste vier rensters van de kopgroep en eindigde als 10de. Sanne van Heel maakte deel uit van de eerste groep achtervolgers van maar 7 rensters. Sanne won op 2 minuten de sprint voor plaats 11. Dewy van Gijsel, die na een lange tijd afwezig te zijn geweest, reed haar eerste wedstrijd. Voor haar was het weer goed om weer terug te zijn in het peloton. Zij moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Dit overkwam ook Nikki Souren.

Door de 4de plaats behaalde Jony genoeg punten om de leiding te nemen in het overkoepelend klassement. Als jongere gaat ze nu ook aan de leiding in het jongeren klassement. In het dagploegenklassement werd WV Schijndel 2de wat genoeg was om de leiding te nemen in het algemeen klassement.

Berg en Terblijt: Toekomstcup, gastrenster zegeviert

Op zondag 24 maart stonden de nieuwelingen(m/v) en junioren(m/v) aan het vertrek van de Bergomloop in Berg en Terblijt, welke onderdeel uitmaakt van de KNWU Toekomstcup. In deze wedstrijd wordt de Geulhemmerberg (800 meter tegen 5,5%) iedere ronde beklommen, waardoor, samen met de uitloper van ook 800 meter, vele hoogtemeters zijn overwonnen.

De wedstrijd voor nieuwelingen jongens ging over 17 rondes, welke goed waren voor 50 kilometer koers. In deze wedstrijd reed Jason van de Beeten naar een 42e plaats. Hij werd gevolgd door Lars Broeren en Bart van Bijnen, die 52e en 53e werden. Andries Knapen en Cas Metten werden 81e en 87e.

In de wedstrijd voor junioren heren reed Thijs Dahler naar een nette 5e plaats. Bas van Heeswijk en Job Stam kwamen als 21e en 36e over de meet. Ties Verbruggen, Mendo van Leeuwen en Lucas Demuyt werden respectievelijk als 61e, 63e en 66e geklasseerd.

Na de wedstrijden voor de heren, werden de wedstrijden voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden, waarbij de nieuweling-meisjes 1 minuut na de junior-vrouwen van start gingen. In de wedstrijd voor de nieuweling-meisjes had WV Schijndel in de persoon van Maria Okrucinska uit Polen een gastrenster in de gelederen. En deze jonge dame blijkt een uitzonderlijk talent aangezien zij solo naar de groep van junior-vrouwen toe reed en alle junior-vrouwen, op de eerste vier rensters in koers na, achterhaalde. Zij zegevierde dus ook ruimschoots. Noï Moes reed bij de junior-vrouwen in het uitgedunde peloton achter de vier koplopers naar een 6e plaats. Ava Alleblas en Nanet Huising kwamen als 13e en 15e over de finish. Akira Koolbergen werd 22e, Renske Peters 27e en Michelle Maas 40e. In verder uitslag van de nieuweling-meisjes legde Riva Hanegraaf op ruim 4 minuten van haar tijdelijke ploeggenote beslag op[ een 22ste plaats. Een minuut daarachter eindigde als 28ste en Lynn van Leeuwen als 35ste. Een minuut daar weer achter werd Sigrid van der Wal als 37ste geklasseerd en Froukje van Wijgerden als 39ste.

40e Wim Hendriks Trofee

In het kader van de Men U23 road series werd op zaterdag 23 maart in Zeeuws Vlaanderen de 40e Wim Hendriks Trofee verreden. Deze klassieker over 170 kilometer voor beloften werd gedomineerd door de Belgen. Maar liefst 17 renners van de eerste 25 kwamen uit België. Huub Artz was met een 2de plaats achter de Belg Lars Vanden Heede de positieve uitzondering voor Nederland want achter hem volgden 9 buitenlanders. Het veld was door de zware weersomstandigheden flink uit elkaar geslagen veel renners moesten voortijdig uit koers. Thom van Herwaarden (VolkerWessels) reed de wedstrijd uit op de 35ste in een groepje op meer dan 3 minuten van de winnaar. Kort achter het groepje van Tom zat Sjoerd van der Linden (IJsselstreek) die 41ste werd. Maar 56 renners brachten deze klassieker tot een goed einde.

Schoonderlogt

Nabij Elst werd op zondag 24 maart de Omloop van Schoonderlogt verreden. In deze wedstrijd staan alle KNWU-licentiehouders in twee verschillende wedstrijden aan het vertrek. Wegens de barre weersomstandigheden met kou, hoge windsnelheden, hagel en veel regen wist slechts een deel van het startveld deze wedstrijd succesvol uit te rijden. In het peloton reed Luuk Sillekens naar een 16e plaats. Jurre van de Haterd, Bram Dahler en Joris de Mönnink hebben de wedstrijd vroegtijdig gestaakt.

Tielt(B)

Op zondag 24 maart werd er in het Belgische Tielt een wedstrijd voor vrouwen en een wedstrijd voor junior-vrouwen verreden. In de wedstrijd voor junior-vrouwen, welke ging over een afstand van 61.3 kilometer, legde Jade Wuurman beslag op een 11de plaats in een massasprint. De wedstrijd voor de vrouwen ging over een afstand van 87.2 kilometer en er stonden 77 rensters aan het vertrek. Iris Timmermans eindigde als 25ste in het peloton dat 1:14 min. achterstand had op een kopgroep van 3. Dieke Hendriks eindigde als 38ste op 3:54 min.

WV Schijndel Jeugd

Op zondag 24 maart reed de jeugd de jaarlijkse Ronde van Maasbracht, welke wordt verreden over een criterium van 1200 meter. De uitslagen:

Cat. 1: 8. Ties de Koning

Cat. 2: 6. Liv Russens

Cat. 3: 20. Elliot Kuiper

Cat. 4: 8. Fjord Linden

Cat. 5: 13. Timme van der Pol; 22. Luuk Honderd; DNF Florian de Geus

Cat. 6: 13. Pierre Tobie; 15. Hebe van Eijndhoven; 17. Sam Nissen; 24. Boet de Kleijn; 30. Wieske Knapen; 33. Jasper Gruitrooij (niet werkende transponder).

Cat. 7: 1. Abe Bol; 2. Niek van Gasteren; 10. Pim van der Linden

Op zaterdag 23 maart reed een gedeelte van de jeugd in Tiel de Grote Prijs van de Betuwe. De uitslagen:


Cat. 2: 9. Pleun Bunning; 11. Liv Russens

Cat. 4: 26. Max Hermans

Cat. 6: 20. Mees Bunning; 23. Puck Bunning; 28. Jasper Gruitrooij

Cat. 7: 8. Niek van Gasteren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant