Afbeelding

Medailleregen voor ponyclub De Pikeurtjes

Sport Sport 329 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ponyclub De Pikeurtjes uit Gemonde oppermachtig tijdens Brabants Kampioenschap dressuur voor pony’s. Afgelopen weekend werd er op de prachtige accommodatie van Manege De Molenheide in Schijndel het Brabants Kampioenschap dressuur voor pony’s gehouden. De leden van ponyclub de Pikeurtjes uit Gemonde wisten zich te plaatsen voor dit kampioenschap en waren nu zeer succesvol. Ze behaalden vaak een plaats op het podium.  

Fem van den Hurk behaalde maar liefst 2x een gouden medaille met haar pony’s Mellow in de klasse C-B en Lorenda in de klasse DE-L2. Ook was er 2x een gouden medaille voor Ima van der Velden met haar pony’s Pablo R in de C-L2 en in de klasse C-M1 met Woldberg’s Tobias. 

Het goud was er ook voor Tess Gaakeer met Happy Socks in de klasse C-L1. Tess van den Hurk behaalde met Lorenda ook de kampioenstitel in de klasse D-M1. 

Brons werd behaald door Yana Nicolaesz met Nicky-P in de klasse D-B en door Liv Tasseron met Onyx van de kleine Vlier in de D-M1.  

Verder stond Jolien Duijts maar liefst 3x op het podium, 1x zilver met Den Östrik’s Macho in de klasse D-L2 en 2x brons met Den Ostrik’s Sjors in het D-M2 en met Casimir de Luxe in de klasse D-Z1. 

De volgende amazones plaatsten zich net buiten het podium: 

4e plaats Senna van de Heijden met Mellow klasse C-B 

4e plaats Tess van den Hurk met Bukomansimbi klasse D-B 

5e plaats Tess Gaakeer met Onyx van de kleine Vlier klasse D-B 

De amazones gaan zich nu voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo eind februari/begin maart.  

In de klasse D-Z2 werd Naita van der Velden met Make me Proud 5e en zij wisten zich te plaatsten voor de Dutch Masters Kür op Muziek op Indoor Brabant. 

Onze jongste deelnemers Febe van der Velden, Lette Duijts en Noémie von Liebenstein werden in de klasse AB-B met hun pony’s Trippel en Blacky 9e, 12e, en 13e en kregen enorm veel complimenten van de jury.  

Overige resultaten op dit mooie kampioenschap: 

Klasse AB-L1: 7e Jenske Pennings met Flaim 

Klasse C-B: 8e Jenske Pennings met Magic Lady 

Klasse C-L1: 10e Jade Verhoeven met Floris 

Klasse D-B: 7e Tess van den Hurk met For Surprice du Vi 

Klasse D-B: 9e Nina Schevers met Den Ostrik’s Jaron 

Klasse D-L1: 14e Evi Tasseron met Bloemendaals Truffel 

Klasse D-M2: 7e Naita van der Velden met Oberlina van de Beekerheide 

Aankomend weekend zullen er ook enkele amazones deelnemen aan het Brabants kampioenschap springen. Alvast heel erg veel succes gewenst.  

Foto’s zie bijlage. Alle foto’s zijn in egen bezit en misschien kunnen jullie zelf uitkiezen welke geschikt is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant