Afbeelding
Foto: Roland

Thom van Herwaarden wint in Heeswijk-Dinther

Sport Sport 143 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Op zondag 20 november werd de 2de Van den Akker Aqua Service veldrit in Heeswijk-Dinther verreden.

In de wedstrijd voor junioren was het Thom van Herwaarden die zegevierde. Hij was de snelste van een groepje van 3 koplopers en behaalde daarmee zijn eerste zege van het seizoen. Sjoerd van der Linden eindigde als 6de. Thijs Dahler legde beslag op een 13de plaats. Niels Hanegraaf werd 16de gevolgd door Siemen Hooiveld op een 17de plaats. Robin Pricken werd 19de.

Sera Gademen eindigde in de gecombineerde veldrit voor elite-, belofte- en junior-vrouwen als 4de. Lisa van Helvoirt werd 5de terwijl Sofie van Rooijen als 10de eindigde. Kaylie van Gaalen legde beslag op een 12de plaats.

In de wedstrijd voor de nieuwelingen behaalde Cas Krebbers een 4de plaats. Bas van Heeswijk eindigde als 10de. Ties Verbruggen werd 18de. Jaap van der Linden legde beslag op de 25ste plaats. Lars Broeren werd als 32ste geklasseerd. Riva Hanegraaf legde in de wedstrijd voor nieuweling-meisjes beslag op een 4de plaats. Lynn van Leeuwen werd 5de. Bij de masters 40+ eindigde Michel Groenendaal als 14de.

In de wedstrijd voor amateurs en sportklasse renners eindigde Max van Heeswijk als 24ste en Jurgen van Oudenhoven als 25ste.

Overijse(B)

In het Belgische Overijse werd op zondag 20 november de zesde wereldbekerveldrit van het seizoen verreden. Tijdens de cross in het Vlaamse Overijse, ook wel de moeder aller crossen genoemd, liet Puck Pieterse er geen gras over groeien. De concurrente van Fem van Empel ging er bij de start direct vandoor, waardoor Fem, die vier van de vorige vijf wereldbekerraces had gewonnen, moest knokken om in haar spoor te blijven.

Pieterse toonde op het kletsnatte en modderige parcours indrukwekkende vorm en nam alle risico’s. Achter Pieterse ging Fem bovendien onderuit, waarna er voor haar helemaal geen houden meer aan was. Aan de finish had Pieterse een minuut voorsprong op Fem, die tweede werd voor Shirin van Anrooij.

Lucinda Brand, die vorige week haar rentree had gemaakt na haar gebroken middenhandsbeentje, eindigde als vierde. In de wereldbekerstand blijft Fem ruimschoots aan de leiding voor Ceylin Alvarado, die vijfde werd, en Pieterse.

Hilversum

In Hilversum werd op zaterdag 19 november de Janet Memorial veldrit van Hilversum verreden. Cas Krebbers legde in de wedstrijd voor de nieuwelingen beslag op een 5de plaats. Bas van Heeswijk, die zijn rentree maakte na een sleutelbeenbreuk vier weken geleden, eindigde als 16de. Ties Verbruggen werd 32ste en Jaap van der Linden kwam als 37ste over de eindstreep. Lars Broeren werd als 50ste geklasseerd. Maaike de Heij eindigde in de gecombineerde veldrit voor elite-, belofte- en junior-vrouwen als 6de. Sera Gademan werd 8ste. Michel Groenendaal behaalde in de veldrit voor de masters 40+ een 16de plaats. In de veldrit voor elite/belofte behaalde Koen van Helvoirt een 18de plaats.

WV Schijndel Jeugd

In Tilburg-Reeshof werd op zondag 20 november de jaarlijkse jeugdveldrit verreden. De jeugdafdeling van WV Schijndel nam hier aan deel. De uitslagen:

Cat. 1: 4. Pleun Bunning
Cat. 2: 10. Elliot Kuiper
Cat. 3: 7. Fjord Linden; 12. Floris Koens
Cat. 4: 9. Florian de Geus; 11. Timme van der Pol
Cat. 5: 9. Puck Bunning; 14. Jasper Gruitrooij; 15. Mees Bunning; 23. Pierre Tobie; 26. Hebe van Eijndhoven; 33. Boet de Kleijn
Cat. 6: 3. Pim van der Linden; 10. Niek van Gasteren; 12. Abe Bol; 27. Janne Scheepers
Cat. 7: 2. Filyn Demuyt; 7. Allard de Klerk; 10. Julius van den Hoven; 12. Morris van den Heuvel
Op zaterdag 19 november namen enkele jeugdrenners deel aan de Jeugdveldrit van Woerden. Hier hun uitslagen:
Cat. 6: 9. Pim van der Linden
Cat. 7: 13. Allard de Klerk; 15. Julius van den Hoven

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant