Afbeelding

Avanti’31 sleept in blessuretijd overwinning binnen

Sport Sport 404 keer gelezen

SCHIJNDEL | Avanti’31 heeft uitstekende zaken gedaan voor een plek in de nacompetitie. Een laat doelpunt in de blessuretijd zorgde ervoor dat er drie punten meegenomen konden worden uit Alem.

In de beginfase werd al snel duidelijk dat Alem zich wilde revancheren voor de nederlaag in Schijndel. Het eerste kwartier kwam Avanti’31 nauwelijks aan voetballen toe. Het fysieke spel van de tegenstander en de lange ballen vanuit de verdediging zorgde voor problemen en de eerste grote kans in de wedstrijd was voor Alem. Een doelpoging van Alem spits Lars Steenbekkers spatte uiteen op de paal. De spaarzame kansjes voor Avanti’31 werden niet benut. In de 40e minuut kwam Alem op voorsprong. Lars Steenbekkers ontsnapte aan de verdediging van Avanti’31 en schoot de 1 – 0 binnen. Vlak voor rust kreeg Jelle Brus een kans op de gelijkmaker maar zijn schot miste het doel rakelings.

Vijf minuten na rust keek Avanti’31 tegen een 2 – 0 achterstand aan. Mats Steenbekkers strafte een foutje in de verdediging af met een mooi doelpunt. Een minuut later verkleinde Avanti’31 de achterstand. Roel Kappen knalde de bal vanaf 20 meter achter Alem-keeper Daav van Mil. Vanaf dat moment werd het een wedstrijd om van te smullen. Avanti’31 ging op zoek naar de gelijkmaker en Alem probeerde de wedstrijd naar zich toe trekken. De gelijkmaker viel in de 55e minuut. Na een prima pass van Roel Kappen stond Luc van den Hurk op de goede plek om de 2 -2 binnen te schieten. Beide ploegen gingen vol voor de winst en het regende kansen. De voor Renzo Brus ingevallen Berend Arts pikte in de 75e minuut de bal op het middenveld op en schoot vanaf de rand van de zestien de bal met een fenomenaal schot in de kruising. Avanti’31 rook de overwinning, maar een makkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Dorsman, bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de 7e minuut van de blessuretijd trok Avanti’31 toch aan het langste eind. De voor Mees van der Heijden ingevallen Carlos Miguel Ferreira Lopes tikte de bal na een hele mooie aanval achter keeper van Mil. Een laatste poging van Alem om nog een punt over te houden aan de wedstrijd had bijna succes. Robin Schakenraad kon ternauwernood de bal van de doellijn wegschieten. Na 101 minuten voetbal floot de prima leidende scheidsrechter Andre Dorsman voor het einde van de wedstrijd en kon Avanti’31 met drie punten in de tas richting Schijndel

Met nog twee wedstrijden te gaan komt de nacompetitie steeds dichter bij. Avanti’31 staat op de tweede plaats op de ranglijst, die recht geeft op nacompetitie.

Aanstaande zondag is de laatste thuiswedstrijd. Tegenstander is BMC uit Berlicum. De wedstrijd begjnt zoals gebruikelijk om 14.00 uur