Vele versierde fietsen gingen op Koningsdag door het centrum.
Vele versierde fietsen gingen op Koningsdag door het centrum. Foto: Bas Ulehake

Feest op Koningsdag in Schijndel

Recreatie en Toerisme 1.145 keer gelezen

SCHIJNDEL | Stichting Oranjecomité Schijndel heeft weer een gezellig programma met Koningsdag op zaterdag 27 april, de 57 e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. De activiteiten voor de kinderen worden ingezet met de vrijmarkt die om 11:00 uur in de Hoofdstraat van start gaat. Om 12.30 uur zal kinderburgemeester Karlijn het startsein geven voor het kinderfietsdefilé begeleidt door de Koninklijke Harmonie St. Cecilia. Elke versierde fiets krijgt een mooie ballon en een spellenkaart cadeau. In de binnentuin van het Mgr. Bekkershuis is een serenade voor de bewoners die de mooi versierde fietsen kunnen bewonderen. 

De route van het fietsdefilé is: Markt, Vic. van Alphenstraat, Kluisstraat, Hoofdstraat, Akkerstraat, St. Servatiusstraat, Binnentuin Mgr. Bekkershuis, Dkn Baekersstraat, Mgr. Bekkersstraat, St.Servatiusstraat, Trouwlaantje, Markt. 

Op de Markt kunnen kinderen hun hart ophalen met de Oud-Hollandse spellen, stormbaan- en springkussen. De spellenkaart is te koop bij de Oranjecomité kraam in de tent. Ook de nieuwe bewoners van het oude gemeentehuis zullen zich laten zien met de gebruiken uit hun cultuur. Om 14:00 uur start in de feesttent de kinderdisco met DJ Peer. Let op: Bij zeer slecht weer gaat het fietsdefilé en de vrijmarkt niet door! De spelletjes zijn dan te vinden in de tent. Let op de Informatie op Facebook.

Vanaf 16:00 uur start “Lekker Hollands” in de feesttent met Dj Johan en Dj Richard en zorgt de band NoColour voor de juiste sfeer om koningsdag tot een waar feest te maken.

Op de website van In-Schijndel is een mooie kleurplaat te downloaden en een kruiswoordpuzzel voor de liefhebbers. De oplossing van de puzzel mag je mailen en de kleurplaat lever je in bij de feesttent op koningsdag. Het Oranjecomité heeft voor elke ingeleverde kleurplaat een verrassing en onder de goede inzendingen van de puzzel worden cadeaubonnen verloot.

Het Oranje Comité is wederom blij verrast met de ondersteuning van de Oranjeweek organisatie en de bijdrage van Hema, Jumbo supermarkt en SOS700! Hierdoor is het mogelijk om een hele mooie Koningsdag aan te bieden en zorgen we voor een oranje traktatie voor alle bewoners van de Schijndelse zorgcentra. In de ochtend zullen Annahof, Huize Barbara, het Bekkershuis, Rozenburg en het Moederhuis verrast worden met overheerlijke oranjetompoezen  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant