Tribune van SV Avanti'31

Avanti’31 laat dure punten liggen in Malden

Sport 354 keer gelezen

SCHIJNDEL | De uitwedstrijd tegen Union in Malden was voor Avanti’31 een uiterst belangrijke wedstrijd. Een overwinning zou zo goed als zeker handhaving in de 2e klasse betekenen met zelfs grote kans op een nacompetitie voor promotie. Helaas werd het voor Avanti’31 geen goede middag. Ondanks een goed begin van de wedstrijd keek Avanti’31 bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft kwam Avanti’31 nog wel terug naar 2-1, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Op een zeer winderig sportpark in Malden ging Avanti’31 de eerste helft nog goed van start. In de allereerste minuut probeerde Roel Kappen met de wind in de rug vanaf de eigen helft de keeper te verrassen. De bal ging over de keeper heen maar viel net naast het doel. Avanti’31 hield Union goed onder druk en dat leidde in de 6e minuut tot een kans voor Mees vd Heijden en even later tot een kopkans voor Toon vd Heijden. Na de goede beginfase kreeg Union steeds meer grip op de wedstrijd. Avanti’31 ging slordig voetballen en verloor de grip op het middenveld. Dat leidde in de 21e minuut tot de 1-0 voor Union. Uit een voorzet vanaf de rechterkant bleef de bal in de kluts voor het doel liggen. Siemen van Straaten kapt zich vervolgens goed vrij en schiet raak. In de 28e minuut zet Avanti’31 met veel spelers een aanval op. Uit het balverlies in de opbouw schakelt Union snel om met een diepe bal over de Avanti-verdediging die Coen Tanate vrije doortocht geeft naar het doel van Lars vd Graaf: 2-0. Avanti’31 zet vervolgens een tandje bij in een poging nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. Kansen daarvoor komen er ook wel maar doelman Bas Burgers is hier een sta-in-de-weg.

In de tweede helft komt Tom Duray in het veld voor Jim Tuunter, waarbij Jip Schippers naar de rechterkant verhuist. Deze omzetting leidt al snel tot twee kansen. Eerst speelt Jip Schippers zijn man uit maar zijn schot wordt gesmoord. Twee minuten later geeft Roel Kappen een diepe bal op Tom Duray aan de linkerkant van het veld. Tom kapt naar binnen maar zijn schot belandt in het zijnet. Daarna kan Avanti’31 nauwelijks meer een vuist maken en het niveau van het spel zakt weg. In de 23e minuut ontsnapt Avanti’31 aan een grotere achterstand. Een zwabberbal vanaf 20m kan maar moeizaam door Lars vd Graaf worden verwerkt. De rebound wordt zwak ingeschoten waardoor Lars deze 2e bal moeiteloos kan oprapen. In de 37e minuut kunnen de mannen van Stephan Hesemans eindelijk juichen. Mees vd Heijden wordt de hoek ingestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn wordt daarna goed door Teun Kuipers bij de 1e paal ingekopt: 2-1. In de blessuretijd zet Avanti’31 nog even aan met alles of niets spel. Dit leidt tot een voorzet van Roel Kappen waarbij Jip Schippers het duel met de keeper aangaat buiten de 5m. De keeper laat de bal los en Jip schiet binnen. Volgens iedereen van Avanti’31een doelpunt maar de scheidsrechter oordeelde dat doelman Bas Burgers de bal klemvast had en hij zag dus een overtreding, waarmee de stand 2-1 voor Union bleef.

Ondanks dit verlies blijft Avanti’31 met 30 punten (op doelsaldo) op de vierde plaats staan. Die plaats geeft aan het einde van de competitie zo goed als zeker recht op de nacompetitie voor promotie. Echter tussen plaats vier (met liefst vier ploegen met 30 punten) en plaats negen zitten maar twee punten, en met plaats tien is het verschil ook nog maar vier punten en dat met voor de meeste ploegen nog drie wedstrijden te gaan. De ploegen die straks op de plaatsen negen, tien en elf staan moeten naar de nacompetitie. Een bloedstollend spannend slot van de competitie staat ons dus nog te wachten. Voor Avanti’31 is het allereerst zaak om de volgende wedstrijd, op 12 mei thuis tegen nummer negen Olympia’18, een goed resultaat te boeken.