De jonge band Clover
De jonge band Clover

Achtste Battle of the Bands komt er aan 25 maart

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 1.065 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op 25 maart is het zover, de jaarlijkse benefietavond vol muziek met Schijndelse muzikanten. Dit jaar in de Kafmolen. De bands zijn zich volop aan het voorbereiden om met hun optredens zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Phoenix Cultuur stelt hiervoor een oefenruimte met apparatuur beschikbaar en uit hun schoot komt ook de eerste band die optreedt, de jonkies van Clover.

De bands stellen zichzelf aan u voor: “Wij zijn Clover! Lovers van covers. We spelen nu 1,5 jaar in deze setting. Elke week komen we samen om onder leiding van Pop&Co bandcoaching te repeteren en muziek te maken. De oudste van de band is Wes en hij (be)speelt de gitaar. Mick is de bassiste en vernoemd naar de zanger van de Stones, Mick Jagger. Eva speelt de piano en doet dit telkens met veel plezier. Sander is onze drummer en houdt ons in de maat. Onze Sarah zingt met heel veel passie. En we hopen onze passie met jullie te kunnen delen, kom genieten en zing mee”. 

Freddy & The Pacemakers
Deze band brengt een eerbetoon aan de grote bands uit de jaren 60, 70 en 80, misschien wel de beste periode uit de popmuziek. Grootheden zoals The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie, Small Faces, Santana, The Who en Queen passeren de revue. Muziek uit het collectieve geheugen dus. Onder het mom ‘ken je klassiekers’ kan er volop worden meegezongen en wordt de muzikale nalatenschap soms voorzien van verrassende arrangementen. Authentiek en eigentijds, zijn de leden van Freddy & The Pacemakers bovendien een mix van generaties waarin jarenlange podiumervaring en aanstormend talent samenkomen. Hans Fassbender (basgitaar), Nina van den Heuvel (zang, toetsen, gitaar), Fred Mathijsen (zang), Wout Kooijmans (gitaar), Leo Slachmuijlders (gitaar, toetsen) en Cas Mathijsen (drums).

BluezzTwisters 
Zij verweven blues, funk, boogaloo en soul invloeden op een eigen manier. Misschien voelt het publiek zich thuis bij bekende nummers, waar BluezzTwisters dan wel een eigen jazz/funk/soul/blues draai aan geeft. Johnny Guitar Watson of the Beatles alles kan voorbij komen. Het maakt allemaal niet uit want steeds weer stoppen The Bluezztwisters er hun funk, soul en blues ervaring in: dat is kenmerkend voor BluezzTwisters. De vaste bezetting was voorheen Four Bluezz en al meer dan 10 jaar bij elkaar: Theo van der Heijden op drums, Koos Boer op gitaar & zang, Mark van Lieshout op bas, Robbert Kooijmans op trompet, Ronny Keetels op trombone, Paul van den Oever op tenorsax. Met dit blazers geweld staat er een vette funk soul band waar de blues nog steeds de basis is. Het zal moeilijk worden om stil te blijven staan. Elke situatie kan verschillen maar één ding staat vast: als het publiek tevreden naar huis gaat, gaat BluezzTwisters dat ook. 

Spetterende finale
Aan het einde van de avond volgt een spetterende finale met Freddy & the Pacemakers als begeleidingsband, aangevuld door muzikanten en zangeressen, die al eerder die avond op het Battle podium stonden. 

Kijk voor meer informatie over de Ad van de Moosdijk Foundation op admoosdijkfoundation.nl.

BluezzTwisters. Foto: Wiek van Lieshout
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant