Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Het komend weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 411 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Er staat weer heel wat te gebeuren komend weekend in Schijndel. Een volle agenda met voor ieder wat wils en dat begint al op de vrijdag. 

Het weekend kun je op de vrijdagmiddag starten met het gezellig handwerken in het Gasthuis op de Boschweg. Vanaf 13.30 ben je welkom om samen met buurtgenoten bezig te zijn met je hobby. Later deze middag kunnen inwoners van de wijken Bonkelaar en Grevekeur komen genieten van een overheerlijk buffet in het Gasthuis. Om 17.00 uur staat het door vrijwilligers bereide buffet klaar en kunt u aanschuiven en genieten. 

De kinderen vanaf groep 6 kunnen om 19.30 uur terecht in de Zwengel. Samen met vrienden en vriendinnen swingen in de disco of lekker chillen en genieten van een versnapering en een koel drankje. Er zijn voldoende mogelijkheden aanwezig om een super gezellige avond te hebben. 

Fanatieke dansers kunnen in de Vink terecht. Daar zal de KBO de maandelijkse dansavond houden.

De zaterdag is de dag van de weekmarkt in Schijndel. Vanaf 10.00 uur kunt u terecht voor uw wekelijkse inkopen bij de marktkooplui. Uiteraard staan ook de lokale winkeliers en horeca voor uw klaar. 

Zaterdag 24 september is het Burendag. Op Burendag willen het Oranjefonds en Douwe Egberts zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Op diverse plaatsen in Schijndel zullen buurtbewoners samen activiteiten gaan ondernemen. Stuur vooral een leuke foto in naar redactie@mooischijndel.nl van jullie buurtactiviteit.

‘s-Avonds kun je bij ‘t Zuid terecht voor een Gouwe Ouwe avond met DJ Wim de Laat. Vanaf 21.00 uur knallen de beste gouwe ouwe uit de speakers. Zanger Dirk Drost zal een optreden komen verzorgen.  

Zondag zijn er weer een groot aantal activiteiten die georganiseerd worden. Zo kunnen verzamelaars in Eerde terecht bij de maandelijkse beurs voor verzamelaars in dorpshuis De Brink. Van 9.00 tot 12.00 is er voor iedere verzamelaar wel iets te vinden. 

Geen verzamelaar maar wel vroeg uit de veren op de zondagochtend. Ga dan om 9.00 uur eens een kijkje nemen bij de fruitpersdag bij de Schaapskooi. Een dag georganiseerd voor iedereen die appels en peren wil laten verwerken. De Huiskamp Sapmobiel is deze dag aanwezig. Deze grote fruitpers is gemonteerd op een aanhanger. Zo kan het fruit ter plekke geperst worden. Het sap kan direct meegenomen worden in pakken van 3 of 5 liter. Uiteraard is het ook mogelijk om bij de aanwezige horeca te genieten van een hapje en een drankje.

Kom zondag genieten van de ruitersport in de volle breedte tijdens de Schijndelse Ruiterdag  Tijdens deze dag zullen er o.a. spring-, dressuur- en menwedstrijden worden georganiseerd.  De wedstrijden zullen plaatsvinden bij Pension- en Handelsstal de Molenheide. Vanaf 10.00 uur bent u welkom om een kijkje te komen nemen.

In het centrum van Schijndel zal er een groot speelterrein ontstaan voor de jeugd van 2 t/m 12 jaar. Tijdens de kinderboulevard kunnen de kinderen naar hartelust komen spelen op de aanwezige springkussens. Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur zal de kinderboulevard te bezoeken zijn. Entree is gratis.

Wie wordt de nieuwe Koning van het Gilde. Dat zal worden bepaald tijdens het Koningschieten op het gildeterrein aan de Rooiseheide 10. Om 14.00 uur zullen de gildeleden starten met het “vrijen” van de boom. Het gildelid dat de houten vogel van de schietboom naar beneden weet te halen, mag zich het komend jaar koning noemen. Dit zal rond 16.30 uur bekend zijn. Kom gerust een kijkje nemen, u bent van harte welkom! 

Iedere zondagmiddag kunnen kinderen t/ groep 5 van de basisschool komen spelen bij Speelhonk de Instuif. Kinderen kunnen komen knutselen, spelletjes spelen of lekker buiten ravotten met vriendjes en/of vriendinnetjes. Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen naar binnen en om 16.30 mogen de kinderen weer opgehaald worden. 

Naast de kinderboulevard en speelhonk de Zwengel kan u kind er ook voor kiezen om lekker te gaan deelnemen aan de Boschwegse kinderbingo van Stichting Rondom d’n Toren  in de Kajuit. Er zal om 14.00 uur gestart worden met de bingo.

De zondag ga je natuurlijk afsluiten bij de HeerenMeester waar de tweede avond zal plaatsvinden van het Partyweekend. Esther van Heeswijk de zal de avond aftrappen met een knallend optreden vanaf 18.00 uur. Daarna is het om 20.00 uur de beurt aan Darkraver om het dak eraf te laten knallen bij de HeerenMeester. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Tom van Liempt. De toegang is gratis. Een mooie afsluiting van je weekend dus! 

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen u evenement graag mee in ons weekendoverzicht. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant