Clown Pidoe en Margtré van Gestel presenteren het Ukkepuk-orgelconcert
Clown Pidoe en Margtré van Gestel presenteren het Ukkepuk-orgelconcert Foto: Jan van Woerden

Ukkepuk-orgelconcert in Heilige Servatiuskerk

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 134 keer gelezen

SCHIJNDEL | Stichting Ukkepuk-concerten organiseert live concerten speciaal voor jonge kinderen 0-5 jaar. Het uitgangspunt is het bieden van de mogelijkheid om samen met papa en mama, oma en opa een live concert te bezoeken wat helemaal is afgestemd op het jonge kind én wat mogelijkheden biedt om actief mee te doen. De orgelstukken die zijn gekozen door organist Tommy van Doorn, worden door de presentatoren met spel en zang aan elkaar verbonden.

De kinderen gaan eerst naar de vogels luisteren met het liedje ‘Als de vogels wakker worden’. Herkennen ze de koolmees, de koekoek en de nachtegaal? Tommy kan op het prachtige Smits-orgel allerlei vogelgeluiden heel goed imiteren. Daarna speelt hij een muziekstuk waarin je de koekoek vaak kunt horen. 

De kinderen zitten niet in de kerkbanken maar vóór in de kerk op de grond op matjes. De kinderen gaan samen met hun begeleider(s) bewegen en wandelen door de ruimte, bijvoorbeeld met het liedje ‘Voetje voor voetje’. Daarna speelt Tommy een solo op de pedalen van het koororgel beneden in de kerk. De ukkepukken en hun begeleider(s) kunnen dan naar zijn acrobatisch voetenwerk kijken. Jonge kinderen houden van bewegen. Tijdens dit orgelconcert wordt er ook veel bewogen. Er wordt een begin gemaakt met het liedje ‘draaiende linten’. Iedereen krijgt twee sjaaltjes om mee te bewegen. Oók de begeleider(s), want die mag (mogen) meteen het goede voorbeeld geven. Tommy speelt een wals en iedereen laat de sjaaltjes daarop meedansen. Een groot orgel hoeft niet per definitie altijd “groots” te klinken. Het kan ook als een klein draaiorgeltje klinken. Na het liedje “Dag allemaal’ is het tijd om het orgel nog eens van dichtbij te bekijken. Tijdens deze ‘meet and greet’ mag iedereen die wil even proberen te spelen!

Reserveren via www.ukkepuk-concerten.com.Er kunnen maximaal 30 kinderen (gratis) meedoen. De Stichting Smitsorgel en Beiaard Schijndel en de Stichting Ukkepuk Concerten stellen een donatie van € 10,00 per deelnemend gezin, of een volwassen belangstellende zeer op prijs. Het Ukkepuk-orgelconcert is op zondag 26 juni om 11.00u.

Uit de krant

Uit de krant