Bijeenkomst 'Vrienden van het Elde'
Bijeenkomst 'Vrienden van het Elde' Foto: Elde College

Duurzame samenwerking tussen bedrijven en Elde College

Onderwijs Onderwijs 400 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op woensdag 16 maart vond de eerste bijeenkomst van ‘Vrienden van het Elde’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst verwelkomde het Elde college een dertigtal bedrijven uit Schijndel en omgeving. Samen met deze bedrijven wil de school een duurzame samenwerking ‘vriendschap’ aangaan om VMBO/PRO leerlingen nog beter naar hun toekomst te begeleiden.

Een belangrijke vraag gedurende de avond was: Welke praktische oplossingen kunnen we met elkaar vinden om het onderwijs duurzaam aan te laten sluiten op werk in de regio? Om hier zo efficiënt mogelijk antwoord op te krijgen, gingen de sector PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouwen, wonen en interieur), Groen en Zorg en Welzijn uiteen om hier met elkaar over te sparren en inzicht in te krijgen.

Gedurende de avond kwam naar voren dat een logische oplossing het aanbieden van een stageplek voor de leerlingen is. Daarnaast staan bedrijven open voor het geven van gastlessen, het verzorgen van excursies en bedrijfsbezoeken en het verstrekken van materialen

Naar de toekomst is werkplekleren en co-creatie ook een mogelijkheid. Leerlingen doen hierdoor bij verschillende bedrijven ervaring op in de praktijk. Als laatste werd aangegeven het belangrijk te vinden om ook de ouders bij het proces te betrekken. Zij spelen vaak een belangrijke rol in het beslissingsproces van de leerling.

Met ‘Vrienden van het Elde’ krijgen bedrijven de gelegenheid om invloed uit te oefenen op het onderwijs dat door het Elde College wordt verzorgd. Hierdoor werken we samen aan een duurzamere toekomst voor de leerlingen en de regio en hopen we dat leerlingen een doordachte keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant