Afbeelding

Leerlingen Elde College gaan bodemonderzoek doen in de Kloostertuin

Onderwijs Onderwijs 233 keer gelezen

SCHIJNDEL | De leerlingen tweetalig vwo leerjaar 3 nemen op donderdag 24 maart deel aan een archeologieproject voor het vak geschiedenis. Tijdens deze dag verrichten de leerlingen veldwerk in het kader van CARE (Community Archeology for Rural Environments) in de kloostertuin van de Zusters van Liefde. Het project bereidt leerlingen voor op een meer wetenschappelijke manier van werken en denken en stimuleert hun onderzoeksvaardigheden.

Het archeologieproject bereidt leerlingen Elde College voor op wetenschappelijke manier van werken en denken. Tijdens het echte werk en de start van het CARE project voor Schijndel gaan leerlingen op zoek naar de eerste bewoningssporen in Schijndel. Ze graven proefputjes, brengen de opgraving in beeld, determineren vondsten en gaan met een metaaldetector aan de slag. Dit alles onder leiding van wetenschapper dhr. Verspay, docent archeologie aan de universiteit van Amsterdam en de universiteit van West-Bohemen (Tsjechië). Vrijwilligers van de werkgroep Archeologie van de Heemkundekring Schijndel en enige studenten van de UvA assisteren hierbij. Heel bijzonder: de leerlingen nemen niet alleen het voortouw, maar zijn ook de eerste klas in Nederland die op deze manier een opgraving doet.

Op 2 en 3 april kan iedereen uit Schijndel deelnemen aan het bijzondere project van CARE. Hiervoor worden op een aantal plaatsen in Schijndel kleien putjes van een bij een meter gegraven tot op de onverstoorde laag. Aan de hand van het vondstmateriaal dat uit die putjes komt en de onderlinge samenhang van de verspreid liggende putjes kan een beeld worden gevormd over de ontstaansgeschiedenis van Schijndel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant