Maak jij ook zo'n prachtige dierenfoto?
Maak jij ook zo'n prachtige dierenfoto?

Stuur ook jouw ‘perfecte’ dierenfoto in

Human Interest Het Perfecte Plaatje Schijndel 228 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het Perfecte Plaatje Schijndel 2023 is in volle gang. Het eerste opdrachtenblok nadert haar einde en de foto’s komen al binnen. 

Net als voorgaande jaren krijgen ook de thuisdeelnemers de kans om mee te doen met Het Perfecte Plaatje Schijndel. Zij krijgen tijdens ieder blok een opdracht om mee te doen. Dit kan overigens een heel andere opdracht zijn dan de kandidaten, maar deze maken we iedere keer bekend op de website én in DeMooiSchijndelKrant. Deze keer krijgen de thuisdeelnemers een zelfde opdracht als de kandidaten, namelijk fotografeer een dier in kleur.

Dier in kleur
Dier in kleur is de ‘thuisopdracht’ waar de kandidaten zich mee uit mogen leven. Dat mag een huisdier zijn, van de kinderboerderij, een vogel of een dier uit een dierentuin. Maakt niet uit. Maar het gaat wel om een goede foto. Laat je het dier geheel zien of maar een deel ervan? Ga je voor een portret of laat je het dier in actie zien? Ook bij deze opdracht zijn genoeg keuzes te maken.

We zoeken niet zomaar naar een goede foto, maar naar het perfecte plaatje. Wees dus niet zomaar tevreden en kijk kritisch naar je foto’s. Besteed veel aandacht aan je voorbereiding – het creatieve idee en hoe het uit te voeren – alsmede aan de compositie en het licht. Compositie en licht zijn zó belangrijk! Deze zaken staan los van het materiaal waarmee je fotografeert, dit moet je zelf zien als fotograaf.

De spelregels zijn hetzelfde als tijdens de eerste editie. De foto’s moeten gemaakt zijn tijdens de opdrachtperiode, kandidaten mogen dus geen foto uit hun archief gebruiken. Het bewerken van foto’s op helderheid, kleur en contrast is toegestaan. Fotomanipulatie is niet toegestaan. Hieronder verstaan we het knippen en plakken van meerdere foto’s tot één geheel en het wegpoetsen van elementen onder andere.

Net als de kandidaten moeten de thuisdeelnemers de foto’s voor zondag 19 maart 23:59 uur inzenden naar redactie@mooischijndel.nl. De thuiskandidaten hoeven overigens geen pitchclip op te nemen, een mooie omschrijving van de foto is voldoende.

Wij zijn heel benieuwd naar de creativiteit van de kandidaten en thuisdeelnemers. Namens Foto Keetels en DeMooiSchijndelKrant wensen wij iedereen heel veel succes!

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant