Winkelen met kaarslicht bij Dennis van de Ven.
Winkelen met kaarslicht bij Dennis van de Ven. Foto: Wiek van Lieshout

Kaarsen aan in plaats van ochtendje vissen

Human Interest Human Interest 937 keer gelezen

SCHIJNDEL | ‘Ga je maandag mee vissen?’ kreeg slager Dennis van de Ven afgelopen week te horen van zijn buurman. Er ging niet meteen een lampje bij hem branden, maar wel al heel snel een kaarsje.

Enexis is deze weken bezig met werkzaamheden aan het stroomnet. Zo nu en dan worden wijken ochtenden of middagen afgesloten. Zo ook de buurt waarin de slagerij is gevestigd, deze maandag van 8.00 tot 12.00 uur. De buurman kwam met dat nieuws aanzetten. “Vissen is natuurlijk leuk, maar dan moet ik wel mijn winkel dichtdoen. Dat had gekund natuurlijk, maar ik besloot er op een andere manier wat van te maken”, lacht de ondernemer.
Dennis schafte kaarsen aan, zorgde voor externe stroombronnen om zijn koelingen, snijautomaat en kassa draaiende te houden en maakte van de nood een deugd: kaarslichtshoppen. Een stiekeme wens die in vervulling is gegaan? “Haha, misschien wel ja. Wie weet gaan we dit tijdens de wintermaanden nog eens herhalen, maar dan ’s avonds”, denkt de slager alvast vooruit. De reacties van zijn klanten waren lovend. De dames vonden het vooral romantisch en enkele mannen zagen het concept vooral slagen op zaterdag met een biertje en een striptease. “Daar zullen we maar niet aan beginnen”, knipoogt Dennis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant