Lekker lachen met opa en oma.
Lekker lachen met opa en oma.

Wie zijn de beste opa en oma van Schijndel?

Human Interest Human Interest 1.234 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op 4 juni is het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is in Nederland nog niet zo bekend, maar bestaat al sinds 2004. De redactie van MooiSchijndel benut het moment om de beste opa en oma van Schijndel verkiezing te houden. Lees hieronder wat je moet doen om jouw opa en oma te laten winnen!

Grote rol van grootouders
Grootouders spelen vaak een belangrijke rol bij het opgroeien en opvoeden van kinderen: door samen op stap te gaan, met tijd en aandacht met de kinderen te spelen en door er met een liefdevol luisterend oor te zijn. Vaak spelen opa’s en oma’s ook een belangrijke rol voor de ouders, door met regelmaat op te passen en hen te helpen in het drukke bestaan van de ouders van nu. Het is een mooi gebaar om een keer per jaar stil te staan bij deze rol en alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten.

De boodschap centraal, niet het cadeau
Opa en Oma dag is in het leven geroepen om met elkaar te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkind(eren) hebben en als blijk van waardering. Het moet volgens de organisatie geen dag zijn waarop het gewoon wordt om opa’s en oma’s te overladen met cadeaus; géén commercieel feest! Het gaat juist om het samenzijn en op deze manier even stil te staan bij de rol die grootouders vaak spelen bij de opvoeding van een kind.

De beste opa en oma van Schijndel!
Geef jouw opa en oma op voor deze titel! Je mag ook één opa of één oma inschrijven. Stuur een leuke foto met een motivatie van maximaal 50 woorden en wie weet winnen jouw opa en/of oma deze titel! Stuur je inzending naar redactie@mooischijndel.nl

Uit de krant

Uit de krant