Uitreiking kunst en cultuurprijs 2022
Uitreiking kunst en cultuurprijs 2022 Foto: Erik Tausch

Adri Frigge en Harry Passier winnen cultuurprijs Meierijstad

Cultuur Kunst en cultuur 574 keer gelezen

SINT-OEDENRODE - De tweejaarlijkse cultuurprijs van de gemeente Meierijstad is zaterdagmiddag in het Atrium van het Hof van Rode toegekend aan Adri Frigge en Harry Passier. Wethouder Menno Rozendaal overhandigde de prijzen. Adri Frigge moest wegens corona verstek laten gaan.

Het was de derde keer dat de gemeente Meierijstad deze prijs uitreikte. De uitreiking van de prijs is altijd aan een cultureel evenement verbonden, dit jaar de opening van ‘Rooi Volkoren’ dat dit weekend plaatsvindt. Rode draad en leidende kracht van Rooi Volkoren is Harry Passier. Hij was samen met Thijs van Stiphout en Joost van der Hagen genomineerd in de categorie vrijwilliger/ amateur. De prijs is een mooie pluim voor al het werk dat Harrie niet alleen voor Rooi Volkoren doet en al heeft gedaan, maar ook voor andere culturele evenementen in Sint-Oedenrode zoals bijvoorbeeld de Kapellenavond die jaarlijks in de aanloop naar carnaval plaatsvindt. Ook daarvoor heeft Harry zich net als voor zingen in het algemeen altijd vol overgave ingezet.

In de categorie professioneel waren Christian van Hedel, Adri Frigge en Carin Simons genomineerd. De prijs ging opnieuw naar een Rooienaar en wel Adri Frigge. Vanwege corona kon Adri zijn prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen. Adri Frigge studeerde ‘kunst in het platte vlak’ aan de kunstacademie en had jaren zijn atelier aan het Kinderbos tegenover Hoeve Arbeidslust. In dat atelier werkte hij aan etsen en zeefdrukken, maar ook voor aquarellen draait de Rooienaar zijn hand niet om.

Uitreiking kunst en cultuurprijs 2022
Uitreiking kunst en cultuurprijs 2022
Uitreiking kunst en cultuurprijs 2022
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant