Met een taartmoment werden de repetities voor Maanmoppie officieus gevierd. Foto: Wiek van Lieshout
Met een taartmoment werden de repetities voor Maanmoppie officieus gevierd. Foto: Wiek van Lieshout Wiek van Lieshout

Maanmoppie: jubileumvoorstelling over durven te dromen gaat eindelijk komen

Cultuur Foto's Kunst en cultuur 336 keer gelezen

SCHIJNDEL| Kleintje BMT presenteerde afgelopen vrijdagmiddag de cast voor de nieuwe musical ‘Maanmoppie’ in de Vink. Na een afgelaste voorstelling kunnen de kinderen eindelijk weer repeteren, dat werd gevierd met een slagroomtaart. 

Het verhaal gaat over maangodin Selene, zij droomt ervan om de sterren van de hemel te zingen. Alleen kan dat niet op de maan. Bovendien krijgt ze als ze twaalf wordt de belangrijke taak om voor de maanstanden te zorgen. Haar enige kans om te zingen is op hét grote podium van planeet Euterpia, maar als ze niet op tijd terugkomt brengt ze iedereen in gevaar. De boodschap van de musical komt neer op kansen pakken en durven te dromen.

Kayleigh (13) speelt de hoofdrolspeelster Selene, een maangodin die graag wil zingen. “Selene is best wel doelgericht, klunzig, liefdevol en eigenwijs, een beetje zoals een moppie. Ik probeer vooral bijdehand te doen om haar goed te spelen.” Ze vindt het leuk om ditmaal het middelpunt te zijn op het podium. Het is niet haar eerste musical, sinds haar zesde speelt ze bij Kleintje BMT en deed met de professionele musicals van Annie, The sound of music en ‘Was getekend Annie M.G. Smidt’. Kayleigh verwacht dat de musical spectaculair zal worden. “Selene maakt keuzes zonder daarbij veel na te denken. Ze bereikt of haar droom of er gebeurt iets ergs. Het lijkt me heel gaaf om met een musical door Duitsland en Nederland te toeren.” Isa (13) speelt de rol van Karin, een moeder die vaak mensen belachelijk maakt en kleineert. “Ik doe mensen op een grappige manier pijn. Eigenlijk best mooi om een slechterik te spelen die ouder is.” Ze verwacht dat ze vanzelf na goed repeteren de rol goed kan. Later als ze groot is wil Isa graag een binnenhuisarchitect worden.

Jubileumvoorstelling afgelast
Alexandra Peperkamp, voorzitter en productieleider van Brabants Muziek Theater, zag met lede ogen toe dat vorig jaar de voorstelling ‘Kleren maken de Keizer’ werd afgelast vanwege corona. Het dertigjarige jubileum van Kleintje BMT kwam zo op de achtergrond te staan. “We gaan die voorstelling alsnog een keer oppakken, anders maakten onze vrijwilligers de decors en kleding voor niets. Kinderen werkten twee jaar aan de voorstelling, ze blijken heel loyaal.” Desalniettemin is de cast dunner met minder leden dan voorgaande musicals zoals Boe!F. Isa: “We baalden heel erg toen de voorstelling niet doorging, maar we hebben doorgezet als team. Ik miste in de tussentijd het meest aan theater de mensen van de groep en de lol die we hebben als we repeteren en spelen. Nu gaan we er gelukkig weer een half jaar tegenaan!” Zestien kinderen (!) hebben een benoemde rol gekregen, de rest behoort tot het ensemble. Peperkamp: “Iemand uit zo’n ensemble speelt soms wel drie rollen, zij zijn even belangrijk voor de voorstelling als hoofdrollen.”

De regisseur heet Caresse Donks, zij noemt het een humoristisch stuk. De muziek en liedjes zijn gemaakt door Ad Grooten (ex-Pater Moeskroen) en Jeroen Habraken. Zij maakten eerder al vele kindershows voor onder andere de Efteling en Toverland. De eerste voorstelling van ‘Maanmoppie zal volgend jaar op 25 juni opgevoerd worden in de Blauwe Kei. Begin juli volgt er een voorstelling in De Lievekamp in Oss.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant