Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen Aa en Maas

Algemeen Algemeen 267 keer gelezen

REGIO | Tijdens de openbare zitting van het centraal stembureau op 23 maart de definitieve verkiezingsuitslag van waterschap Aa en Maas vastgesteld. Het aantal zetels per partij, zoals bekend gemaakt bij de voorlopige uitslag, blijft ongewijzigd. Ook de gekozen bestuurders zijn nu bekend. Twee kandidaten, een van de BBB en een van de Partij voor de Dieren, hebben voldoende voorkeurstemmen gehaald om toch een zetel te krijgen in het algemeen bestuur.

Twee kandidaten, een van de BBB en een van de Partij voor de Dieren, hebben voldoende voorkeurstemmen gehaald om toch een zetel te krijgen in het algemeen bestuur. Zij doorbreken de lijstvolgorde door het aantal voorkeurstemmen dat op hen is uitgebracht. Marc Bouwmans van de BBB is van plek negen op de lijst naar de vierde plek gegaan. Corine Vos van de Partij voor de Dieren ging van de derde plek naar de tweede. Een voorkeurstem is een stem die niet op de nummer één van de kandidatenlijst is uitgebracht maar op een andere kandidaat van dezelfde lijst. Om ervoor in aanmerking te komen moet een kandidaat minimaal 25% van het aantal stemmen van de kiesdeler (12.914 stemmen) halen. Voor een voorkeurszetel waren dus minimaal 3.229 stemmen nodig.  


Het voormalig algemeen bestuur treedt op maandagmiddag 27 maart af. Het nieuwe algemeen bestuur wordt op woensdag 29 maart geïnstalleerd. Direct daarna starten de coalitieonderhandelingen die moeten leiden tot een bestuursakkoord voor de komende bestuursperiode van vier jaar. Uiteindelijk leidt dit ook tot de benoeming van de nieuwe dagelijks bestuursleden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant