Twan Vissers geeft het stokje over.
Twan Vissers geeft het stokje over.

Twan Vissers voor Verf & Wonen wordt Vissers De Verfzaak

Human Interest Human Interest 3.004 keer gelezen

SCHIJNDEL | Twan Vissers voor Verf & Wonen komt na ruim dertig jaar in handen van een nieuwe eigenaar. Yvo Kroon van De Verfzaak neemt per 1 februari het stokje van de verfwinkel en speciaalzaak over. Zijn voornaamste doel: “Zo min mogelijk veranderen. Klanten kunnen voorlopig naar hun vertrouwde adres blijven gaan. Alleen de naam op de gevel wordt anders.”

Twan Vissers woont al zijn hele leven in Schijndel en is van oudsher schilder. “lk kom ook uit een echte schilders familie; mijn vader, drie broers en opa waren ook allemaal schilder.” ln 1990 is Twan zijn eigen zaak begonnen en omdat hij daarbij wel wat hulp en steun kon gebruiken, sloot hij zich aan bij de Interkleur organisatie en later hij Verf & Wonen. “Dat was wel zo gemakkelijk. ln die beginjaren hebben we letterlijk kromgelegen om de boel van de grond te krijgen.” Nu, ruim dertig jaar later, neemt Yvo Kroon het werk van de Schijndelnaar over: met ingang van 1 februari is het bedrijf in handen van De Verfzaak.

Blij naar buiten
De huidige speciaalzaak wordt door Twan liefkozend een ‘buurtwinkel’ genoemd. “Zo zien wij het wel een beetje. Gemoedelijkheid, een goede service, en daarnaast zijn mensen blij dat ze hier ook gewoon een praatje kunnen maken. Dat vinden wij heel belangrijk, dat sfeervolle... mensen moeten het leuk en fijn vinden om hier binnen te lopen en ook weer blij naar buiten gaan. Dat kenmerkt onze winkel.” Dat de verfwinkel in Schijndel inmiddels de vijftiende vestiging onder de naam De Verfzaak wordt, betekent niet dat er nu ineens van alles aangepast wordt. “Twan en ik hebben allebei een passie voor het schilders- en verfvak. Daar lígt ons hart. Maar ook bij de collega’s en de klanten. Voor hen is het ook wel prettig dat er niet zo veel verandert. Al zullen we op de langere termijn weí naar een plek moeten gaan waar dit type bedrijf nog beter tot z’n recht komt. lets grootschaliger, herkenbaarder in het straatbeeld. Dat geeft Twan dan de ruimte om het pand in z’n geheel verder te ontwikkelen”, legt Yvo uit.

Op de achtengrond
Maar dat is allemaal toekomstmuziek. Voorlopig blijft het ‘vertrouwde’ van Twan Vissers voor Verf & Wonen. De personeelsleden behouden hun baan, zelfs de kopjes en de schoteltjes blijven hetzelfde. Alleen Twan zelf, die de laatste tijd toch al wat meer op de achtergrond bezig was, is niet meer in de zaak. Of het praatje dan nog wel blijft?... Want “Als ze daar geen tijd meer voor hebben, dan loopt de zaak in ieder geval goed”, lacht hij. En als het met De Verfzaak goed gaat, kan Twan met een gerust hart gaan genieten, hoewel het voor mij ook wel vreemd zal zijn om te beginnen aan deze volgende fase in zijn leven. “Maar ik ga niet van de wereld af. lk ben er gewoon nog voor advies op de achtergrond en kom ook vast nog wel eens op de koffie in de winkel, maar niet elke dag hoor want Maria en ik gaan lekker wat meer hobbyen en vakantie vieren want dat is er de laatste 33 jaar met al dat harde werken bij ingeschoten. Dus nu gaan we genieten!”

“En voor u beste klanten willen wij jullie hartelijk bedanken voor het vertrouwen in ons. Want zonder onze klanten was het nooit die fijne winkel geweest. Bedankt,” aldus Twan en Maria Vissers.

Aan de zijkant is de historie goed te zien.
De welbekende voorkant van de winkel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant