Minkels woont samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen in Schijndel en is zelfstandig ondernemer.
Minkels woont samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen in Schijndel en is zelfstandig ondernemer. Foto: DAVIDE HEIJMANS

Jozef Minkels uit Schijndel is de nieuwe FVD-lijsttrekker van Noord-Brabant

Algemeen 2.531 keer gelezen

SCHIJNDEL | Forum Voor Democratie (FVD) Noord-Brabant laat weten dat Jozef Minkels de nieuwe lijsttrekker is. De Schijndelaar zit momenteel in de gemeenteraad van Meierijstad en is fractievoorzitter van de FVD in Meierijstad. Minkels gaat de FVD-kar trekken tijdens de Provinciale Staten verkiezingen op 15 maart 2023.

Minkels woont samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen in Schijndel en is zelfstandig ondernemer. Hij heeft sinds 2005 een bouwbedrijf en sinds 2019 een horecabedrijf. De laatste vier jaar studeert Minkels economie en houdt hij zich veel bezig met wat er zich in de wereld afspeelt. “Jozef wil zich hard maken voor de Brabantse boeren. Hij is fel tegen het onteigenen van de boeren. Boeren moeten blijven boeren en de Provinciale Staten moet hen hier in steunen en niet tegenwerken”, laat een woordvoerder van FVD weten.

Eén zetel
In Meierijstad haalde FVD één zetel. Daarmee kwam Minkels in de gemeenteraad terecht. De Schijndelaar nam het lijsttrekkerschap van Forum voor Democratie vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen over van Veghelaar Bart Beekwilder. Hij legde zijn taken neer in verband met persoonlijke omstandigheden.
Op de vraag waarom Minkels lijsttrekker van FVD Meierijstad is geworden, antwoordde hij destijds: “Deze vraag is in dit opzicht minder relevant maar ik denk dat kiezers bij een partij als Forum eerder stemmen op de visie en idealen die bij een partij horen dan specifiek op een lijsttrekker. Zo zien we onszelf overigens ook, er is geen duidelijke hiërarchie van wie de baas is. We functioneren voornamelijk als team dat ons in wil zetten voor Meierijstad.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant