Het 'startschot' van de Skendelse Kwis. Een van de uitdagingen van de kwis. Foto: Bas Ulehake
Het 'startschot' van de Skendelse Kwis. Een van de uitdagingen van de kwis. Foto: Bas Ulehake Foto: Bas Ulehake

Skèndelse Kwis zoekt nieuwe organisatieleden

Algemeen Algemeen 145 keer gelezen

SCHIJNDEL | De organisatie van de Skèndelse Kwis is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Schijndelaren kunnen zich tot 1 augustus aanmelden via deskendelsekwis@outlook.com of Facebook. Wie pakt deze kans om de nieuwe Skèndselse Kwis te maken? 

Het hoeft niet veel werk te zijn, dat ligt aan de taakverdeling van de nieuwe organisatie. “Als iemand met een vlotte babbel de sponsoring op zich wil nemen en één ander social media doet of alleen wil helpen met de buitenopdrachten is dat ook goed hoor”, aldus huidig organisatielid Leonie Steenbakkers. Het enige nadeel is dat je als bestuurslid niet zelf mee mag doen.
Leonie: “We zoeken mensen die een mooie avond willen organiseren. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Het is echt een Kwis voor en door Schijndel, je hebt veel contact met meedenkende ondernemers en leert zo erg veel.”

Nieuw jasje
Het aantal teams voor de afgelopen Kwis daalde naar slechts 29 fanatieke teams, op het hoogtepunt waren het er 140. Desondanks kreeg de organisatie goede reacties voor de leuke opdrachten en de gezellige uitslagenavond.
De achtkoppige organisatie wil graag ververst worden zodat de Kwis in een nieuw jasje gestoken kan worden. De voorkeur ligt bij een vriendengroep of team van minimaal zes omdat die sneller op één lijn zitten maar losse individuen mogen zich ook aanmelden om te kijken of het klikt met de rest.

Hoe dan
Organisatielid Daniël Spierings wordt vaak achteraf verrast door de antwoorden. “Veel mensen hadden bijvoorbeeld op de vraag wat de leeftijd was van één Schijndelse zuster haar verjaardag vergeten of twee dagen extra geteld. Dat je denkt dat mensen die vraag makkelijk goed kunnen hebben en achteraf erbij zit van ‘hoe dan’. Of dat mensen geen antwoord invullen bij een meerkeuzevraag.”

Voorpret
De voorpret voor het organiserende team is groot. Zij zijn de enigen binnen Schijndel die weten wat er vóór de Skèndelse Kwis te wachten staat. Na vijf jaar is de pret niet weg voor de huidige organisatie, maar is het volgens hen tijd voor nieuwe ideeën van een nieuwe groep. Hetzelfde gebeurde er vijf jaar geleden met de eerste organisatie.

Organisatielid Ton Deelen: “De oude organisatie snapte soms onze plannen ook totaal niet maar daardoor ontstond wel een frisse wind en een nieuwe manier van vragen bedenken. Die frisse wind hebben we nu weer nodig. Na tien jaar Skèndelse Kwis is het tijd voor nieuwe ideeën om dit evenement met nieuwe aanwas voort te zetten”, besluit Ton. 

Uit de krant

Uit de krant