De laatste talkshow van Bakker en Buurten voor de zomerperiode is dinsdagavond opgenomen.
De laatste talkshow van Bakker en Buurten voor de zomerperiode is dinsdagavond opgenomen. Foto:
VIDEO

Bakker en Buurten over de opluchting in Veghel Centrum, Ellis Rijkers, de leefbaarheid in Zijtaart en een docu over de zuster

Algemeen 136 keer gelezen

SCHIJNDEL | De talkshow Bakker en Buurten is dinsdagavond weer opgenomen en nu al te zien op YouTube. Te gast waren Ellis Rijkers (Omroepvrijwilliger van het Jaar), Helmut Henst (voorzitter dorpsraad Zijtaart), Michiel Kerkhoff (documentairemaker), Bernadette Keetels (Het Toeristisch Informatiepunt) en tafelheer Ties van Dooren (hoofdredacteur Stadskrant Veghel). Na de zomer keert de talkshow van Omroep Meierij terug. 

De verpauperde leegstand aan een deel van de Marktwand in Veghel gaat gesloopt worden om plaats te maken voor appartementen. De stijl van de nieuwbouw is vergelijkbaar met de woningen die al eerder gerealiseerd zijn op de plek waar vroeger het postkantoor heeft gestaan. Dat maakte Van Dooren, hoofdredacteur van de Stadskrant Veghel, dinsdagavond bekend.

Leefbaarheid in kleine kernen
Helmut Henst van de Dorpsraad Zijtaart geeft toelichting op het onderzoek naar de leefbaarheid in kleine kernen dat is verricht door 100 studenten van de Universiteit van Wageningen en documentairemaker Michiel Kerkhoff vertelt over de bijzondere documentaire die hij heeft gemaakt bij de zusters in het klooster van Veghel.
Bernadette Keetels laat zien welke toeristische attracties je in Meierijstad moet bezoeken en Ellis Rijkers blikt terug op haar verkiezing als Omroepvrijwilliger van het Jaar.


Uit de krant

Uit de krant