Voor een dag rolden de biljartballen weer in café 't Zuid. Foto: Bas Ulehake
Voor een dag rolden de biljartballen weer in café 't Zuid. Foto: Bas Ulehake Foto: Bas Ulehake

Weer even naar de kroeg

Human Interest Human Interest 529 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor een dag rolden de biljartballen weer, rinkelden de gokkasten, stroomde het bier weer uit de tap en kon er weer gekletst worden aan de bar in de horeca. Uit protest gingen diverse horecagelegenheden in Schijndel zaterdag open. Na overleg met de gemeente konden van 10.00u tot 17.00u de klanten genieten van een hapje en een drankje.

Door: Bas Ulehake

Door de lockdown zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland ieder geval tot en met dinsdag 25 januari 2022 gesloten. Afhalen en bezorgen mogen de horecagelegenheden nog wel. Verschillende Schijndelse horecazaken hebben zaterdag de deuren uit protest geopend. De ondernemers noemen de sluiting van de horeca zinloos en vinden het tijd om van zich te laten horen.

Café ‘t Zuid
Bij Café ’t Zuid van Peter Schevers werd weer volop gelachen aan de bar en rondom het biljart. “We hebben gezamenlijk besloten om open te gaan. In eerste instantie wilde ik niet open, maar na overleg met collega’s ben ik toch open gegaan, want het zegt natuurlijk toch wel wat als je mee doet. Vooral omdat de horeca bij iedere persconferentie de pineut is”, legt Peter zijn keuze om open te gaan uit”. De uitbater is dan ook heel blij dat hij toch open is gegaan. “Het is toch wel fijn om bij te buurten.” Ook de gasten aan de bar zijn blij om weer in het café te zijn. “Weer even er tussenuit, elk momentje meepikken wat je nu kunt en natuurlijk ook om Peter te steunen,” laat een van hen weten.

“Eindelijk weer gezellig de gasten zien en bij kletsen.”

Grand Café de Hopbel
Terwijl Mari Venrooij het ene na het andere biertje rondbrengt naar de gasten van Grand café de Hopbel, geniet partner Rachel van het gezellige gesprek aan de stamtafel. In het café zijn voornamelijk stamgasten aanwezig. “Eindelijk weer gezellig de gasten zien en bij kletsen,” vertelt ze. Ook tafelgenoot Martien stemt daar mee in. “Ik ben blij om er weer even tussenuit te kunnen,” vult hij aan, terwijl hij van een lekker 0.0 biertje geniet.

De HeerenMeester
Op de Boschweg bij de HeerenMeester is het de hele dag gezellig druk vertelt eigenaar Ton van Uden. “We hebben de gehele dag veel aanloop gehad, daar mogen we zeker niet over klagen. Het smaakt dan ook weer naar meer. Hopelijk mogen we snel weer open, zodat we meer van deze gezellige dagen kunnen gaan hebben. We zijn er wel weer aan toe,” besluit de eigenaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant