Marco Bemelmans deelt samen met zijn leerlingen en pieten de chocoladetabletten uit aan Karin Flisijn. Foto: Wiek van Lieshout.
Marco Bemelmans deelt samen met zijn leerlingen en pieten de chocoladetabletten uit aan Karin Flisijn. Foto: Wiek van Lieshout. Foto: Wiek van Lieshout

Uitreiking chocoladetabletten drukbezocht

Human Interest Human Interest 299 keer gelezen

SCHIJNDEL | De klas van docent Horeca, Bakkerij en Catering, Marco Bemelmans, maakte in teamverband in aanloop naar Sinterklaas chocoladetabletten voor kinderen uit gezinnen van minima’s en die steun krijgen van de Voedselbank. De uitreiking daarvan was afgelopen vrijdag. 

Door: Cis van Pinxteren

Tweedejaars leerlingen Evi en Sharona reikten de tabletten mee uit. “Het werken met chocolade was heel leuk om te doen, goed dat kinderen met weinig geld nu ook chocola kunnen eten”, aldus Evi. De voornaamste les die Sharona geleerd heeft is dat hoe ze het beste het omliggende papier er rechtop in moet leggen. Karin Flisijn, initiatiefneemster van hulpgroep Samen Sterk voor Meierijstad, ontving samen met Ellen Santegoeds en Jo van Giersbergen van de Voedselhulp de speciaal gemaakte tabletten. Flisijn: “We krijgen nu 120 tabletten mee, morgen is de uitgifte daarvan aan minimagezinnen. Het zijn extra dingetjes die met Sinterklaas geeft aan je kind, voor minimaouders is het extra pijnlijk om dat niet te kunnen geven.” 

Wij-gevoel
De hulpgroep is dankbaar voor de actie van het Elde College. “Het is gewoon een topactie dat Bemelmans dit met leerlingen weer wil doen. Leerlingen krijgen nu naast een kooklessen ook mee dat niet alles vanzelfsprekend is voor iedereen.” De Voedselhulp deelde in overleg de tabletten al op donderdag uit. Santegoeds: “Het gaf hen een hartverwarmend gevoel.”
Docent Bemelmans kreeg een geslaagd gevoel door de samenhorigheid en binding die het chocoladeproject geeft. “Met simpele dingen maak je zoveel mensen blij, dat is mooi. Zeker met die nieuwe chocolademachines stelt het gietwerk niet zoveel voor.” Desondanks brengt het werken voor iemand anders iets extra’s mee in de lessen. Bemelmans: “Leerlingen gaan nu niet iets aan flansen, je ziet hen nu netjes dingen inpakken en werken. Ze zetten net een stapje extra omdat het product vóór anderen gemaakt word.” VMBO sectordirecteur, Harm Deiman, ziet deze verbindende actie met de maatschappij als voorbeeld voor de rest van de school. “We willen promoten dat het Elde College meer burgerschap context meegeeft aan leerlingen. Onze ambitie is om een verbindende bijdrage te leveren met dit soort projecten. Er valt veel te leren in de wijk.” Bemelmans wil datzelfde wij-gevoel meegeven. Het eindresultaat was boven zijn verwachting, dankzij het vinden van wat extra chocola blijkt het totale aantal tabletten net onder de 300 te zitten. “Ze werken nu ook in een thematisch sfeer van de maand. Met een beetje kerstmuziek kan de les niet meer stuk en wordt het vanzelf gezellig.” In tegenstelling tot vorig jaar kunnen leerlingen relaxter en rustiger werken door het gebruik van de chocolademachines. “Het is makkelijker werken dankzij de machines. Dat scheelt stress en zorgt dat leerlingen zich meer kunnen focussen op het proces.” Hij is van plan om meer opdrachten van buitenaf te regelen voor zijn leerlingen, zodat ze bedrijfsmatig werken in een team.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant