Knutselen bij 't Onderonsje in het Damiaancentrum.
Knutselen bij 't Onderonsje in het Damiaancentrum. Foto:

Vazen versieren bij ‘t Onderonsje in het Damiaancentrum

Algemeen 200 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | ’t Onderonsje is al sinds jaar en dag een bruisende activiteit van het Damiaancentrum. Twee keer per maand op donderdag is iedereen vanaf 55 jaar van harte welkom om daaraan deel te nemen. De vrijwilligers van het Damiaancentrum doen hun best om steeds een nieuwe bezigheid te verzinnen. Zo wordt er bijvoorbeeld geknutseld, gekookt, wordt er mindfulness gegeven, worden er verhalen verteld, kaarten of bloemstukken gemaakt. 

Aanstaande donderdag, 25 november, staat er ‘decoupage’ op het programma. Decoupage is de kunst van het decoreren van een voorwerp door er papieren afbeeldingen op te plakken. Donderdag worden er vazen versierd met servetten in kerstsfeer. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekkere traktatie gaan we gezellig aan de slag. Door de bonte verscheidenheid aan servetten zijn er mogelijkheden genoeg om een kleurrijke, creatieve vaas te maken. Als de vaas helemaal beplakt en gevernist is, kan er nog een lampje ingedaan worden. Zo ontstaat een leuke en sfeervolle kerstverlichting.

Het Damiaancentrum houdt zich aan de coronamaatregelen. Voor het ontmoetingscentrum betekent dit dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt, dat mensen zoveel mogelijk blijven zitten en dat er binnen een mondkapje gedragen wordt bij het lopen. De groepsgrootte is nu beperkt tot 8 personen. Om toch zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen mee te doen, is besloten om twee bijeenkomsten te houden: een in de ochtend - van 10.00 tot 12.00 uur - en een in de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is verplicht.

Als u zin hebt om donderdag in een klein groepje gezellig een paar uurtjes te knutselen, kunt u zich telefonisch of per e-mail opgeven bij Petra Vesters, tel: 0413-479308 of 06-10068676, e-mail: petrav@knpmail.nl. De kosten zijn € 3,- voor materialen en koffie. Als u nog vragen hebt, kunt u ook bij Petra terecht.

Het is nog onzeker of ook de komende activiteiten van ’t Onderonsje door kunnen gaan. Via de website van het Damiaancentrum www.damiaancentrum.nl houden we u op de hoogte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant