Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Schrijf je in voor het 62e Liekusfist

Carnaval carnaval 214 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het nieuwe carnavalsseizoen is ondanks alle Coronabeslommeringen begonnen; prins Toon d’n Urste met adjudant Jan en zijn Raad van Elluf zullen ons de komende maanden de carnavalsweg wijzen in deze onzekere tijden. Na zijn installatie valt er de komende weken weer een periode van relatieve rust in, maar op zaterdag 22 januari 2022 barst het eigen Schorsbosser carnaval in dit jubeljaar “66+1” dan toch écht los met het 62e Liekusfist.

Tijdens het Liekusfist wordt traditiegetrouw gestreden om het Loet Woutersvaandel, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins. Dit vaandel komt in handen van de deelnemers die als eerste eindigen met een zelf verzonnen lied, zowel qua melodie als qua tekst. 

Sinds enkele jaren is er ook een Open Categorie waarbij gebruik gemaakt mag worden van een bestaande melodie. Hier moet dan wel een nieuwe tekst op gemaakt worden. De deelnemers aan deze categorie strijden om de Ik-Willem-trofee, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins die na vele decennia met buitendurpse prinsen de regering tijdens de carnavalsdagen weer in eigen handen overnam.

Deelname staat vrij voor alle carnavalsliefhebbers, zowel individueel dus, als als duo, trio, kwartet of met een heel legioen mensen.

Mocht je denken dat er te weinig creatief talent is: zowel wat betreft bij het bedenken van een melodie als het schrijven van een tekst kan de organisatie je helpen. Neem contact op via PR@schorsbos.nl en zij gaan samen met jullie aan de slag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant