Gemeentehuis Meierijstad in Veghel
Gemeentehuis Meierijstad in Veghel Foto: Bas Ulehake

Gemeente Meierijstad is op zoek naar verspillingsvrije helden

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 363 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ben of ken jij iemand die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een echte kliekjeskoning(in) is? Ben jij of ken jij de verspillingsvrije held van Meierijstad? Meld je aan en doe mee. Een professionele jury kiest de winnaar. Hieronder lees je wat je moet doen en waarom. 

De gemeente Meierijstad doet graag mee In de Verspillingsvrije week van 7 tot en met 13 september. Tijdens deze week komen consumenten in actie voor een verspillingsvrije voedselketen. “Als we samen minder voedsel verspillen, is dat goed voor het klimaat en voor onze portemonnee. Ook de gemeente Meierijstad doet mee. Onze gemeente heeft duurzaamheid en innovatie hoog op de agenda staan én is een echte food gemeente. Een verspillingsvrije voedselketen past in dat plaatje. Wij doen dan ook graag mee aan de Verspillingsvrije week”, aldus wethouder Jan Goijaarts. 

Het voortouw
Veel ondernemers in Meierijstad nemen al het voortouw als het om verspillingsvrij gaat. Om een paar voorbeelden te noemen: soep van restjes groenten, drankjes van aardbeien die de supermarkt niet halen en een restaurant met een eigen moestuin. “Het is niet voor niets dat de landelijke stichting Samen Tegen Voedselverspilling in onze ondernemende en betrokken food gemeente is neergestreken”, aldus Goijaarts.

De consument aan zet
De oproep aan inwoners van Meierijstad is om aan te sluiten bij de beweging naar een verspillingsvrij voedselsysteem. Hoe dat kan? Door tips en goede voorbeelden te delen! Ben of ken jij een verspillingsvrije held? Maak een filmpje van maximaal 1 minuut met de #verspillingsvrijeheld en #meierijstad en post dat uiterlijk 13 september op de gemeentelijke Facebook of Twitter pagina. Een jury met daarin wethouder Jan Goijaarts, Marie-Louise Raats van zacht fruitteler Genson en directeur Toine Timmermans van Samen Tegen Voedselverspilling kiest de verspillingsvrije held van Meierijstad. Deze wordt in de verspillingsvrije week bekend gemaakt. De winnaar krijgt een verspillingsvrije lunch voor vier personen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant