Afbeelding
Tessa van Zadelhoff

1900 Kinderen ontvangen vakantiecadeau van Schijndelse basisscholen en ondernemers

Algemeen 208 keer gelezen

SCHIJNDEL | Alle leerlingen van de Schijndelse basisscholen – zo’n 1.900 kinderen – ontvangen deze week het Let’s Play & Learn Vakantiedoeboek. Hiermee willen de lokale scholen, ondernemers en instellingen de kinderen verrassen na een turbulent schooljaar. Het boek bevat activiteiten en uitdagingen voor alle leeftijden. Bovendien kunnen kinderen mooie prijzen verdienen door de doe-opdrachten voor diverse organisaties uit te voeren. 

Zo leer je bijvoorbeeld codes ontcijferen en hoe je de beste foto kunt maken. Je wordt uitgedaagd om een nieuw kunstwerk te maken voor de galerie, om een recept aan te leveren voor de taart van de dag, of om een spannend verhaal te schrijven. Je kunt de bewoners van de Laverhof een lieve groet sturen. En met een beetje geluk, wijsheid en creativiteit kun je van alles winnen. 

Onderwijsaanbod ook tijdens de vakantie
SKOPOS biedt iedere vakantieperiode extra aanbod voor haar leerlingen: activiteiten rondom taal en rekenen aangevuld met ontdekken en doen. Naast het Vakantiedoeboek houdt Let’s Play & Learn in de eerste week van de zomervakantie workshops voor ruim 300 kinderen rondom het thema ‘Ontdek jouw talent’.


Ontwikkelen staat nooit stil
Het was een uitzonderlijk jaar voor iedereen. De kinderen hebben een flinke periode thuisonderwijs gevolgd waarbij ouders en leerkrachten volop hebben samengewerkt. Online en fysiek onderwijs wisselden elkaar af, net als quarantaines en coronamaatregelen. Mensen en organisaties bleven zich aanpassen, van omgangsvormen tot aanbod. Met het Let’s Play & Learn Vakantiedoeboek hopen de scholen van SKOPOS en het Schijndelse bedrijfsleven kinderen een vliegende start van de vakantie te geven. Want waar je de zomer ook doorbrengt, er is altijd wat te beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant