Afbeelding

Het Perfecte Plaatje Schijndel: opdracht 5

Algemeen Het Perfecte Plaatje Schijndel 539 keer gelezen

SCHIJNDEL | Al weer de vijfde opdracht van ‘Het Perfecte Plaatje Schijndel’. In de video leggen we uit wat opdracht vijf inhoudt en wat er van de tien kandidaten verwacht wordt. Naast de tien kandidaten mag iedereen mee doen met deze opdracht en zijn of haar beste foto insturen naar redactie@mooischijndel.nl


Bij opdracht vijf van Het Perfecte Plaatje Schijndel gaan de deelnemers aan de slag met het in beeld brengen van een ambacht. Maak een foto waar het beroep in centraal staat.

Voorwaarden

- Zorg voor actie en beweging in de foto
- Aanleveren in JPG
- Beeldoptimalisatie mag wél
- Beeldmanipulatie mag niet
- Origineel bestand meesturen
- Toelichting bij de foto
- Uiterlijk 17 juli 17:00 inleveren

Tips en trucs voor “Ambacht, werk in uitvoering”
Net zoals bij iedere opdracht hebben Tom en Frans Keetels enkele tips op een rijtje gezet om tot ‘Het Perfecte Plaatje’ te komen.

Ambacht
Begin bij het begin: denk goed na over ambachten. Wat is er allemaal te vinden in Schijndel en wat lijkt je mooi of spannend om vast te leggen? Bedenk je dat we om werk in uitvoering vragen. Met andere woorden: we willen een handeling, een actie, zien. Dus zorg voor een actieve foto en vermijdt een passieve foto waarin weinig of niks gebeurd. Overleg goed met de persoon/personen die je nodig hebt voor de foto. Jij hebt ideeën over wat je wilt, maar zij kennen het ambacht het beste, dus luister ook naar hun gedachten.

Compositie
Als je plan klaar is, komt het aan op het fotograferen zelf. Zorg dat je hiervoor de tijd kunt nemen om het goed – nee! – perfect te doen. Het is immers het Perfecte Plaatje Schijndel en niet het Goede Plaatje Schijndel. Probeer verschillende composities uit om tot de meest krachtige foto te komen. Let goed op het licht. Onderzoek welke instellingen het resultaat opleveren dat je wilt. Lukt het uit de hand of heb je een statief nodig? Probeer aan alle details te denken.

Wil je tips?
Twijfel je over de te gebruiken instellingen of heb je vragen over hoe je bepaalde instellingen van de camera moet gebruiken? Loop gerust binnen bij Foto Keetels, zij helpen je graag.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant