Afbeelding
Jimmy Vorstenbosch

Diensten ruilen met Ruilnetwerk Wijbosch

Verenigingen Algemeen 653 keer gelezen

WIJBOSCH | In Wijbosch is een nieuw initiatief ontstaan, Ruilnetwerk Wijbosch. Wilt u de ander ergens in helpen? Wilt u een dienst afnemen? Of wilt u gebruik maken van een leuke aanbieding? Met Ruilnetwerk Wijbosch kunnen inwoners elkaar willen helpen door iets te doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zij ruilen deze diensten en goederen met elkaar.

Deelnemers wisselen diensten en goederen uit in ruil voor punten, die het Ruilnetwerk talenten noemt. Heb je bijvoorbeeld talenten verdiend door een van de leden te helpen in de tuin, dan kun je die talenten gebruiken om een ander lid je fiets te laten repareren.

Naast ruil van wederzijdse diensten worden er maandelijks bijeenkomsten, een zogenaamde Kletsmarkt gehouden. Daar worden contacten gelegd en diensten kunnen geruild worden.

Voorbeelden van dergelijke diensten zijn: schilderen, tuinieren, timmeren, klussen in het algemeen, oppassen, helpen met het schrijven of corrigeren van brieven en andere teksten, computerhulp, het maken en onderhouden van een website, het configureren van een computer, tablet of telefoon, koken, schoonmaken, vervoer, samen wandelen, massage, gezondheidsconsulten, lessen in van alles en nog wat, reparatie van auto’s en fietsen, hulp bij elektriciteit in huis, het naaien en verstellen van kleding en het bekleden van meubels.

Het aanbod bestaat in feite uit alles wat de leden aan vaardigheden en kennis in huis hebben. Verder kunnen ook tweedehands spullen zoals boeken te koop of te leen aanbieden, maar ook goederen zoals zelfgemaakte sieraden, hapjes, wijn enzovoort.

Als nieuw lid van RNW Wijbosch betaal je een eenmalig inschrijfgeld van € 10,00. Je krijgt daarmee direct 60 talenten om diensten af te nemen en te handelen. De startbijeenkomst is op 19 juli om 19.30u in Dorpscentrum De Schakel. De ‘kletsmarkt’ zal vanaf september iedere eerste maandag van de maand plaatsvinden. De eerste keer zal 6 september om 19.30u zijn.

Alle inwoners van Wijbosch krijgen vooraf thuis onderstaande flyer bezorgd. In Wijbosch heeft het ruilnetwerk een team van vier personen die achter het motto “elkaar van dienst zijn en het bevorderen van ontmoeting” staan. Het Team Wijbosch bestaat momenteel uit de leden: Jeanette Spierings, Trudy Hilkes, Frank Mulkens en Jack van Zutphen. Deze teamleden hebben veel ervaring in het verenigingsleven en wonen allen in Wijbosch. Het Ruilnetwerk is mede tot stand gekomen dankzij subsidie Leefbaarheidsbudget van de gemeente Meierijstad. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.rnwwijbosch.nl, www.facebook.com/team.rnwwijbosch of neem contact op via: info@rnwwijbosch.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant