Nancy van der Burg (l), winnares Amy Pieters en Karlijn Swinkels.
Nancy van der Burg (l), winnares Amy Pieters en Karlijn Swinkels. WV Schijndel

Bronzen medaille voor Karlijn Swinkels bij NK

Sport Sport 246 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 19 juni werd op en rondom de VAM-berg in Wijster het NK op de weg voor de vrouwen verreden. Karlijn Swinkels maakt hier deel uit van de beslissende kopgroep waar uiteindelijk Amy Pieters uit weg reed. Pieters reed solo naar de titel. Karlijn eindigde na Jumbo-Visma ploeggenoot Nancy van den Burg op 2.28 min. een mooie 3de plaats. Femke Gerritse, die in de voorlaatste ronde gedemarreerd was, behaalde op 2.59 min. een mooie 5de plaats. Pien Limpens, die eerder in de wedstrijd nog deel uitmaakte van een kopgroep van 19, werd 32ste op 3.55 min. Fem van Empel eindigde als 36ste op exact 4 minuten van Pieters. Natalie van Gogh werd 39ste op 4.12 min.

In de wedstrijd voor de profs op zondag 20 juni maakte Mike Teunissen in de slotfase deel uit van de beslissende kopgroep. Voor Mike en zijn Jumbo-Visma ploeggenoten was het zaak om in ieder geval een renner uit hun ploeg Nederlands Kampioen te laten worden. Met nog 8 kilometer leek het even leek te gaan toen Sjoerd Bax, Oscar Riesebeek en Martijn Tusveld wegreden. De Jumbo-Visman renners Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Timo Roossen en Mike dichtten het gat met de drie koplopers. Met nog 2,5 kilometer te gaan demarreerde Roosen en liet Mike het gat vallen. Roosen kwam met een voorsprong van een halve minuut op nummer twee Bax, die Riesebeek te snel af was, over de eindstreep. Mike eindigde op 33 seconden als 4de. Koen de Kort legde op 3.27 min. beslag op een 25ste plaats.

Op woensdag 16 juni werd in Emmen het NK tijdrijden verreden. Voor de vrouwen en belofte-vrouwen, die één kampioenschap reden, stond er een tijdrit over een afstand van 29.6 kilometer op het programma. Natalie van Gogh legde beslag op een 11de plaats met achterstand van 3.08 minuten op Anna van der Breggen die Ellen van Dijk 13 seconden voorbleef. Lucinda Brand veroverde op 32 seconden het brons. Lieke Nooijen legde beslag op een 13de plaats op 3.24 min. Femke Gerritse eindigde als 20ste op 4.09 min. Anne van Rooijen werd 25ste op 4.57min. Laura Molenaar 26ste op 4.59 min. Leonie Bos zette de 28ste tijd neer 5.08 min. van Van der Breggen. Pien Limpens werd 29ste op 5.10 min. Lisa van Helvoirt werd 37ste op 6.15 min, en Daphne Kreulen 38ste op 6.22 min. Karlijn Swinkels bracht het NK niet tot een goed einde. Zij kwam in de afdaling van de Muur van Drentre ten val. In de titelstrijd bij de beloften legde Huub Artz beslag op een 11de plaats. Hij was na 29.6 kilometer 1.38 min. langzamer dan Mick van Dijke die zijn tweelingbroer Tim van Dijke 5 seconden voorbleef.

Tom Schellekens nam op zondag 20 juni in het Zwitserse Gränichen deel aan internationale MTB-wedstrijd voor junioren in het kader van de Proffix Swiss Bike Cup 2021. Er stonden 100 deelnemers aan de start waarvan Tom uiteindelijk na ruim één uur wedstrijd 5e werd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant