In het IJscafé staan de banner en de ‘spaarpot’ met munten al klaar, van het ijs wordt met zomerweer al zichtbaar genoten. Foto Amy Deelen
In het IJscafé staan de banner en de ‘spaarpot’ met munten al klaar, van het ijs wordt met zomerweer al zichtbaar genoten. Foto Amy Deelen Amy Deelen

Koop een ijsje voor een ander

Human Interest Zorg en Welzijn Human Interest 701 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Mi Amigostichting heeft de zomeractie ‘Koop een ijsje voor een ander’ op touw gezet samen met de partners het IJscafé (gevestigd in Glazen Boerderij), de Vincentius vereniging Schijndel en Voedselbank afgiftepunt Sint-Oedenrode. Het ‘extra’ ijsje is een toevoeging aan het voedselpakket deze zomervakantie. Het kopen van zomaar een ijsje blijkt namelijk niet voor iedereen normaal.

Door: Cis van Pinxteren

Bij aankoop van een ijsje bij het IJscafé kun je een extra ijsje kopen waarbij de opbrengst uitgegeven wordt aan al de aangesloten gezinnen bij de Vincentius vereniging en de Voedselbank. Zo kunnen ook zij in de zomer genieten van een ijskoude lekkernij met twee bolletjes naar keuze. De actie ‘Koop een ijsje voor een ander’ duurt van 1 juni tot en met 1 juli.

De opbrengst van de actie wordt vertaald in Mi Amigo consumptiemunten en komen in een zichtbare ‘spaarpot’ bij het IJscafé. “Het is voor veel mensen vanzelfsprekend om wandelend door het dorp een ijsje te kopen, maar dit is helaas niet voor iedereen het geval. Ouders kunnen kinderen met deze actie hopelijk bewust laten worden van deze werkelijkheid. We hopen dat we zoveel munten op kunnen halen dat iedereen twee ijsjes kan halen”, aldus oprichter van Mi Amigo, Shai Ramsahai. Het beoogde doel komt neer op het halen van circa vierhonderd muntjes voor ongeveer tweehonderd personen.


In het IJscafé staan de banner en de ‘spaarpot’ met munten al klaar, van het ijs wordt met zomerweer al zichtbaar genoten. Foto: Amy Deelen

Het doel van Mi Amigo is om armoede te verzachten in Nederland, te beginnen bij dorpen waar zij zelf zich betrokken bij voelen. De eerste actie van Mi Amigo was het brengen van honderd schoolpakketten aan Speelcadeau vorige week. Het uitgangspunt van de stichting is dat hun gemaakte kosten worden betaald uit eigen zak en niet ten koste gaan van de donaties, zodat honderd procent van alle donaties daadwerkelijk gaat naar de projecten. Acties bedoelt als een soort vriendendiensten zonder tegenprestatie, als het ware een ‘amigo’. De stichting geeft aan dat ze vooral het luisterend oor willen leggen bij partners om naar hun wensen projecten te realiseren.

“We willen buiten onze onderneming iets teruggeven aan de maatschappij en ons steentje bijdragen. In de toekomst willen we grootschalige acties opzetten, nu is het leuk beginnen met een actie in ons eigen dorp Schijndel”, concludeert Amy Deelen voorzitter van Mi Amigo. Daarbij geeft de stichting aan dat zij op zoek zijn naar samenwerkingen met andere stichtingen zodat ze zich samen kunnen inzetten voor de juiste doelgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant