Antoon Helling van 't Overschotje
Antoon Helling van 't Overschotje Antoon Hellings

’t Overschotje sleept zich door het dal

Cultuur Kunst en cultuur Human Interest 480 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de afgelopen editie van DeMooiSchijndelKrant lieten we enkele Schijndelare aan het woord. Ze vertelde hierin hoe het met de club gaat meer dan een jaar nadat het coronavirus in Nederland kwam.

“We kunnen ons de laatste repetitie al niet meer herinneren, maar het moet ergens in oktober vorig jaar zijn geweest. We waren al een uitgedund gezelschap, omdat diverse leden door persoonlijke omstandigheden niet naar de repetitie konden. En daar zaten we, in een hal, met grote tussenruimtes, ’t overschotje van ’t Overschotje… Het viel niet mee om ons normale niveau te halen, want de lippen wilden niet altijd wat wij wilden. Niet gek natuurlijk als je niet of nauwelijks in groepsverband muziek maakt. En waar we met zijn allen al bang voor waren, werd de waarheid: Carnaval 2021 ging niet door! Hier en daar werden ludieke acties opgezet, zoals het streaming-café van Schorsbos, en de individuele kroegentocht-zonder-kroeg. Niet ècht iets waarvoor we allemaal dolenthousiast de straat op renden. En een soort carnavals-pub-quiz vanuit je luie stoel, als alternatief voor het Snertconcert of de ‘lesten aojem’? Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij was dat ik de hond “moest” gaan uitlaten halverwege de video-sessie; had ik tenminste een goed smoesje om aan die online flauwekul niet meer mee te hoeven doen… Nee, carnaval is een volksfeest dat je samen lijfelijk moet vieren, zonder allerlei beperkende maatregelen, zonder dat iemand anders bepaalt hoe wij dat willen doen.
Dan maar even geduld, en het ‘ammezuur’ een beetje op peil proberen te houden door thuis regelmatig te blazen. We houden via onze groeps-app natuurlijk contact met elkaar, want samen staan we sterk en slepen we ons door dit tranen-Corona-dal. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel, want ik heb geluiden gehoord dat we eind augustus een soort zomercarnaval gaan organiseren in Schijndel. Zou er dan toch een beetje compensatie komen van alles wat we hebben gemist…?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant