Afbeelding
Bas Ulehake

Waarderingsprijs ‘Meedoen in Meierijstad’

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 254 keer gelezen

SCHIJNDEL | De gemeente Meierijstad kent de waarderingsprijs “Meedoen in Meierijstad” Deze prijs wordt elke twee maanden uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor inwoners zodat iedereen in Meierijstad mee kan doen. Er zijn in totaal twaalf waarderingsprijzen om uit te reiken.

“De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom is deze prijs in het leven geroepen en waarmee een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje gezet wordt. Ook wil de gemeente hiermee waardering tonen voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs krijgt toegekend. Daarnaast kan de gemeente hiermee ook laten zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in Meierijstad. Hiermee hoopt men ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten”, zo verteld wethouder Compagne.

De prijs

Bij deze mooie prijs hoort ook een mooi aandenken. Hiervoor is de gemeente Meierijstad via Phoenix terecht gekomen bij ontwerpster Marlies Crooijmans, die haar atelier Fabrique Ceramique heeft gevestigd in de inspirerende omgeving achter het DAF museum in Eindhoven. In samenwerking met de gemeente en met mensen met een beperking, met een afstand tot de arbeidsmarkt, is een vaas ontworpen die aan de winnaar van de prijs zal worden overhandigd. De gemeente Meierijstad gaf ook de voorwaarde mee om mensen uit de verschillende kernen van Meierijstad te benaderen om deze prijs mede vorm te geven. Hierop heeft de ontwerpster zes instellingen/organisaties gevraagd om ieder twee sets tekeningen te maken, die op de vazen worden gedrukt. De vaas kan in verschillende opstellingen als kunstwerk of daadwerkelijk als vaas worden gebruikt. Wat Marlies heeft ontvangen van Tinks, Pieter Brueghelhuis, Kamille, Dommelhoeve, Welzijn de Meierij en Dichterbij is zo mooi. De tekeningen vormen de prachtige ‘finale versiering’ voor de vazen. Kijk eens op de website www.fabriqueceramique.nl. om het werk van Marlies Crooijmans te bewonderen. De bolvaasjes van Marlies Crooijmans zijn sinds kort ook te koop bij de Fabriekswinkel Noordkade.

Aanmelden voor de prijs

Ken je iemand, een vrijwilliger, een verenging, een organisatie of een werkgever die het mogelijk maakt dat mensen ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kunnen doen en waarvan jij vindt dat hij of zij in het zonnetje gezet moet worden?
Mail je reden(en) waarom jij vindt dat hij/zij de prijs moet krijgen naar meedoen@meierijstad.nl. De jury zal dan de aangedragen partijen (nominaties) beoordelen en kiezen wie de prijs krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant