Er zijn meerdere foto's van het koppel gemaakt.
Er zijn meerdere foto's van het koppel gemaakt.

‘Voordeel is dat je sámen de wereld aan het veroveren bent’

Zakelijk Zakelijk 621 keer gelezen

SCHIJNDEL | Als ondernemer is het soms lastig om je partner deelgenoot te maken van je gedachtes. Je zorgen, je creativiteit en je onrust zijn moeilijk uit te leggen. Maar wat als je partner ook onderneemt? In deze rubriek spreken we Schijndelse ondernemers, die ook nog eens het bed delen. Hebben ze steun aan elkaar? Is het soms allemaal wat te druk? Kortom, wat zijn de voor- en nadelen... We spraken met Kris van den Oetelaar en Vincent Dejong. Dat zij tijd vrij hebben kunnen maken voor dit interview is een gelukje.

Door: Jeroen van de Sande

Ineens is het zes jaar later… Zo moet het soms voelen voor het koppel Kris en Vincent. Acht jaar geleden kreeg de Schijndelse verkering met ‘haar’ Vincent uit Weert. Twee jaar later stapten ze per ongeluk op een trein, die nog steeds doordendert. Het duo ontwierp een ‘fringe’, een modieus leren lapje om sneakers te verfraaien. Een regelrechte hit was het. Met de hulp van influencers stroomden de aanvragen uit heel de wereld binnen. Inmiddels is hun bedrijf - Pinned by K - uitgegroeid tot een serieus modemerk dat wereldwijd in meer dan 3000 winkels ligt. Kris is het creatieve brein, Vincent zet de grote lijnen uit. Ze groeiden van drie naar twaalf werknemers.

Hoe verloopt de samenwerking? Kris: “Ik denk dat we een perfect koppel zijn. Ik heb de ideeën en Vincent overziet het geheel. Hij moet me vaak afremmen en komt met zakelijke aspecten waar ik soms niet aan denk. We werken letterlijk 24/7 aan ons bedrijf. Natuurlijk hebben we het er vaak over, maar het voordeel is dat je sámen de wereld aan het veroveren bent. Dat zou nooit kunnen als één van de twee een gewone baan had. Nu hebben we een gezamenlijk doel.” Een uitspraak die er achteraan komt is “eigenlijk zijn we altijd samen”, maar dat is niet helemaal waar. Normaal gesproken gaat Kris er soms met vriendinnen op uit. Een weekendje weg of naar een event voor Pinned by K. “Dan zegt Vincent ‘gaan jullie maar’. Hij geeft niet veel om fashion-events”, zegt Kris.

Opgeleid makelaar Vincent heeft daarentegen op dit moment géén hobby’s. Hij moet lang nadenken over de vraag. “Nee, ik ben eigenlijk altijd aan het werk. Ik kan niet stilzitten. Als ik een dag vrij ben, heb ik vaak de neiging om aan de slag te gaan.” Besteedt het ondernemersduo wel genoeg tijd aan elkaar? Vincent: “Het enige nadeel is misschien dat het bijna altijd over het werk gaat, maar dat kan gewoon niet anders. Als één van ons een idee heeft of iets wil bespreken, dan gebeurt dat natuurlijk ook. We hebben wel eens geprobeerd om het bijvoorbeeld na 20.00 uur niet meer over de zaak te hebben, maar dat is meteen mislukt, haha.” De Limburger typeert de samenwerking met Kris als een perfecte match. “Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze er niet aan moeten denken om met hun partner samen te werken. Wij hebben heus wel eens gezonde discussies, maar we zijn super goed op elkaar ingespeeld. Het voordeel is dat we snel kunnen schakelen en brainstormen.”

Voor corona knepen Kris en Vincent er soms een weekendje tussenuit. Omdat ze zelf kleding produceren, klopten veel bedrijven bij ze aan om voor hen wat te maken. De stoomtrein werd een TGV. Het koppel werkt keihard voor het succes en geniet ervan, maar tussen de regels hoor je ze stiekem verlangen naar weer zo’n weekendje quality time.

Kris van den Oetelaar en Vincent Dejong in een andere setting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant