Cor, natuurlijk degene met de acCORdeon.
Cor, natuurlijk degene met de acCORdeon.

‘Komend weekend gaan we samen proosten’

Carnaval carnaval 264 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Dundraaiers bestaan dit jaar 44 jaar. Elf jaar geleden vierden ze samen met Schorsbos een feestje. Dat hadden ze dit jaar ook wel weer mooi gevonden rondom het 66 jaar bestaan van de organisatie. Cor van Casteren baalt er van, maar kijkt al met een schuin oog naar volgend jaar.

Hoe zou jouw carnaval eruit zien?
We zouden dus eigenlijk ons 44 jarig jubileum vieren. Daarom hebben we afgelopen weekend alle leden van onze vriendenclub glazen gebracht en een klein flesje champagne. Komend weekend gaan we elkaar online zien en zullen we even proosten. Natuurlijk gaan we carnaval missen, maar we zijn op een leeftijd aanbeland dat we er wat makkelijker in kunnen berusten. We hebben zo’n 44 jaar om op terug te kijken. Dat is nogal wat, haha, we hebben aardig wat meegemaakt.

Ben je nu al met carnaval bezig?
Het valt mee. We hebben ons huis natuurlijk wel versierd. Dat ziet er mooi uit met de bekende kleuren. Daarnaast hebben we opnames gehad voor de Boerenbruiloft. Ik was één van de bruidegoms.

Wat ga je missen?
Normaliter ben ik enorm van het optreden. Ik treed erg graag op voor publiek. We doen altijd mee aan Kolderiek en aan de optocht. Als je van aandacht houdt moet je aan de optocht meedoen, want daar kijkt iedereen naar je! Ieder jaar flansen we weer iets moois in elkaar. Ik durf gerust te zeggen dat ik er aan verslaafd ben geraakt. Het creatieve vind ik mooi, maar ook het schrijven ligt me heel erg. Ik kan daar echt mijn ei in kwijt. Wat ik ook erg ga missen is het ontmoeten van mensen. Carnaval is het ideale moment om mensen tegen het lijf te lopen die je al even niet meer hebt gezien. En dan gezellig bijbuurten, heel spontane gesprekken. Dat valt weg. Met het rondbrengen van de glazen merkten we zelfs dat we sommige vrienden al enige tijd niet hadden gezien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant