Natalie Vervoort heeft ontzettend veel zin om te beginnen.
Natalie Vervoort heeft ontzettend veel zin om te beginnen. Jeroen van de Sande

De Koffiemolen bijna klaar voor de start

Zakelijk Zakelijk 1.212 keer gelezen

Het klinkt misschien gek in deze periode, maar er is ook een startende horecaondernemer in Schijndel: Natalie Vervoort. Zij is al maanden de (her)opening van lunchroom De Koffiemolen aan het voorbereiden. De geboren Schijndelse heeft er enorm veel zin in, al spelen zenuwen haar parten, want deze extra strenge lockdown had ze ook niet aan zien komen.

De Koffiemolen is een begrip in Schijndel. Marcel en Caroline van Dinther runde de lunchroom al jaren. Toen ze er mee stopten verdween de naam uit het straatbeeld en werd het uiteindelijk Bakkie Koffie. Natalie heeft zo’n tien jaar bij De Koffiemolen gewerkt en terwijl ze er gast na gast van eten en drinken voorzag, droomde ze er stiekem van om de zaak voor haar zelf te hebben. Nu, vele jaren later en met hulp van Marcel en Caroline, gaat het haar lukken. Begin februari is alles klaar voor de start. “Eerst dacht ik begin februari open te gaan. Nu dat waarschijnlijk niet zo is, wil ik toch alles gereed hebben, zodat ik meteen kan beginnen wanneer de overheid het toelaat”, zegt Natalie goed voorbereid. Hopelijk duurt het niet te lang. “Nee, dat vind ik wel spannend inderdaad. Ik heb dadelijk personeel en op veel steun van de overheid hoef ik niet te rekenen.”

Toch houdt ze de moed er in. De zaak is helemaal verbouwd. Alles is nieuw en modern ingericht. Het is alleen nog wachten op de gloednieuwe meubels, die verwacht ze over enkele dagen. “Ik kan echt niet wachten op het moment dat de eerste mensen binnenkomen”, begint ze te stalen. Echte Schijndelaren die nog bekend zijn met De Koffiemolen zullen oude gerechten en aspecten van ‘de zaak van toen’ terug zien. Dat heeft Natalie bewust gedaan, want juist dat gevoel wil ze weer oproepen. “Zodra het kan, gaan we er weer tegenaan. Dit heb ik allemaal te danken aan Marcel en Caroline, Ilse en Mark van Rattingen – mijn vorige werkgevers – en Johan van de Langenberg, ook een oud-werkgever van mij.”

Net na het interview kwam het nieuws binnen over de steunactie van de Den Ouden Groep, voor de plaatselijke horeca.. “Dat is echt fantastisch!” laat Natalie zich er over uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant