Appartementencomplex Oase in Schijndel.
Appartementencomplex Oase in Schijndel. Foto: Bas Ulehake

Woonmeij is gestart met de verduurzaming van 66 appartementen in Sint-Michielsgestel en Schijndel

Woningbouw Woningbouw 886 keer gelezen

SCHIJNDEL | Woonmeij is samen met aannemersbedrijf De Bonth van Hulten de uitdaging aangegaan om 30 appartementen van complex de Oase in Schijndel en 36 appartementen van ’t Liereke in Sint-Michielsgestel te verduurzamen. Eind 2021 zijn de bewoners akkoord gegaan met de aanpak van de verduurzaming en inmiddels zijn ze met de werkzaamheden aan de woningen van ’t Liereke in Sint-Michielsgestel begonnen. De werkzaamheden lopen door tot in de maand juli. De werkzaamheden aan de Oase starten naar verwachting in mei en lopen door tot in september 

Het dak en de gevels worden geïsoleerd. De kozijnen worden vervangen en voorzien van triple isolatieglas. Meer isolatie betekent ook beter ventileren door middel van een zogenaamde “lucht-lucht-warmtepomp”. De energie voor het verwarmen en koelen van de appartementen wordt geleverd door de zonnepanelen op het dak. 

Energieprestatievergoeding
De huurder heeft straks in principe geen energiekosten meer, maar betaalt een EPV-vergoeding (energieprestatievergoeding) aan Woonmeij in ruil voor het verduurzamen van de woning.

Mustbe0
Mustbe0 is een nieuw Europees innovatieproject dat internationaal aan de slag gaat om NOM-renovaties door te ontwikkelen voor appartementen in Noord-west Europa. In dit programma hebben negen woningcorporaties zich gecommitteerd om negen pilotprojecten te realiseren. Woonmeij is de eerste Nederlandse corporatie die op deze manier verduurzaamd. Woonmeij is hiervoor benaderd door De Energiesprong, een organisatie die verduurzaming aanjaagt, en ontvangt een speciale Interreg subsidie van de Europese Unie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant