Afbeelding

Avanti’31 kan in 97e minuut nederlaag afwenden tegen Eendracht’30

Sport 422 keer gelezen

SCHIJNDEL | Tijdens de rust keek Avanti’31 tegen een 0-2 achterstand aan in de wedstrijd tegen Eendracht’30, en deze achterstand was niet onverdiend. Avanti’31 was de wedstrijd goed begonnen, maar het niveau zakte gaandeweg de eerste helft flink terug. Eendracht’30 speelde een solide wedstrijd en wist twee keer te scoren in de eerste helft. Na de pauze kwam Avanti’31 veel sterker terug, maar het scoren bleef een uitdaging. Uiteindelijk was het Teun Kuijpers die twee keer het net vond, waarbij de gelijkmaker viel in de zevende minuut van de blessuretijd, die terecht door scheidsrechter Geertsen was toegevoegd.

Avanti’31 had een goede start tegen Eendracht’30, de laagvlieger, met kleine kansen voor Luc vd Hurk en Roel Kappen. Naarmate de wedstrijd vorderde, had Avanti’31 het steeds moeilijker tegen de fysiek sterke tegenstander die hun aanvallen goed neutraliseerde. In de 33e minuut gaf Avanti’31 Mateja Mujkic te veel ruimte, en de middenvelder uit Mook schoot van afstand via de binnenkant van de paal het doel in achter Lars vd Graaf. Vlak voor rust bracht Milan van Leth de score op 0-2.

Na de rust begon Avanti’31 energiek, met Tom Duray die voor Jim Tuunter kwam. Tom nam de spitspositie in, terwijl Jip Schippers meer vanaf rechts speelde. Dit resulteerde binnen vier minuten in drie grote kansen: eerst werd een hard schot van Jip Schippers gestopt door keeper Tim van Limbeek, vervolgens stuitte Tom Duray op de keeper na een voorzet van Roel Kappen, en Jip Schippers werd opnieuw gestopt door de sterke doelman uit Mook. In de 53e minuut was het raak toen een voorzet van Jip Schippers Teun Kuijpers bereikte, die de 1-2 maakte. Avanti’31 kon de druk niet volhouden en geleidelijk kwam Eendracht weer beter in de wedstrijd. Jelle Verhoeven verving later Jip Schippers. Een harde overtreding op Davy van Bokhoven leidde vlak voor tijd tot een opstootje, waarbij een verdediger van Eendracht’30 met rood werd bestraft en Avanti’31 nog eens aanzette voor een laatste offensief. Eendracht’30 kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Mees vd Heijden bracht redding op de doellijn. In de 97e minuut schoot Tom Duray goed in, waarna Teun Kuijpers profiteerde. Avanti’31 kreeg zelfs nog een kans toen een vrije trap van Roel Kappen over het doel werd gekopt.

Met dit gelijkspel, het negende van dit seizoen, behield Avanti’31 zijn positie op de ranglijst. De strijd in de middenmoot blijft spannend: tussen de nummer vier en nummer negen zitten slechts twee punten, waarbij sommige verenigingen al 20 wedstrijden hebben gespeeld en anderen, waaronder Avanti’31, op 19 staan. Het team dat na 24 wedstrijden op de negende plaats staat, moet nacompetitie spelen.

Komende zondag speelt Avanti’31 weer thuis, tegen Prinses Irene uit Nistelrode. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14:00 uur.