Afbeelding

Rolstoelhandbal Zephyr actief in internationaal toernooi in Luik, België

Sport 375 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 14 april jongstleden nam het rolstoelteam van Zephyr vol vertrouwen deel aan een toernooi in Luik, waarbij ze het opnamen tegen teams uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. Met zes wedstrijden op het programma beloofde het een lange dag te worden.

De openingswedstrijd van het Schijndelse team was tegen BFC uit Beek, wat altijd garant staat voor een spannende confrontatie. Zephyr kwam al snel op achterstand, maar wist zich knap te herpakken dankzij Tamara van Laarhoven, die twee keer scoorde vanuit de hoek. De punten van deze sportieve wedstrijd gingen naar Zephyr. De volgende wedstrijd werd nipt verloren, ondanks dat er mooie aanvallen werden uitgevoerd en de verdediging sterker was dan vorig seizoen. Een puntverschil in het voordeel van Zephyr besliste de wedstrijd tegen het Franse team, mede dankzij het sterke keeperswerk van Wim van den Hoogenhof.

De twee daaropvolgende wedstrijden waren minder succesvol; Zephyr maakte geen schijn van kans. In de laatste wedstrijd trof Zephyr een gelijkwaardig Duits team. Het spel was gelijk opgaand, zoals voorspeld, en Zephyr wist net voor het eindsignaal het winnende doelpunt te maken. Zephyr eindigde op een gedeelde vierde plaats, een resultaat waarop met trots kan worden teruggekeken. Het was een leuk en leerzaam toernooi.

Het volgende evenement voor de rolstoelers is op 2 juni, wanneer het Nederlandse rolstoelteam naar Schijndel komt voor een training. De dag begint met een training voor het Nederlandse team, waarna tijdens de rust ons eigen team een training krijgt van de bondscoach. De dag wordt afgesloten met gemixte teams in een wedstrijd. De toegang is gratis en support is zeer welkom. De juiste tijden worden nog bekendgemaakt via de regionale kanalen.

Heb je interesse in deze sport of lijkt het je wat? Neem dan contact op met Zephyr, of kom op maandagavond naar de training in sporthal Dioscuren in Schijndel. We starten om 19:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant