Afbeelding

Irene en SV Olland in evenwicht

Sport 345 keer gelezen

GEMONDE | Onder een mooie voorjaarszon en met veel toeschouwers stond zondagmiddag de wedstrijd tegen koploper SV Olland op het programma voor Irene.

De toch al volle ziekenboeg van Irene werd bij de warming-up nog groter door het uitvallen van Owen van Lith. Hierdoor kon JO 19-speler Thomas van der Lee zijn opwachting maken. Irene begon aan de wedstrijd zoals het de laatste weken altijd deed: kort op de bal en direct de kortste weg naar het doel kiezen. Dit leverde in de 3e minuut al een 1-0 voorsprong op doordat Levi van Rooij op een diepe bal zijn tegenstander Rob van der Heijden te slim af was en beheerst de 1-0 scoorde. Hierna bleef Irene de bovenliggende partij, maar dit kantelde halverwege de eerste helft. SV Olland wist met lange ballen de beide buitenspelers goed te bereiken, en uit een voorzet van een van hen, Stefan Erven, kon Harm van Oirschot geheel vrijstaand de 1-1 binnenkoppen. In de tweede helft waren de eerste 10 minuten wederom voor Irene. Na een goede combinatie op links tussen Bart Bressers en Rob Groenendaal kon laatstgenoemde een goede voorzet geven, maar wisten Levi en Milan van Rooij de enorme kans die ze hieruit kregen niet te benutten. Een paar minuten later een corner van Irene die door Gijs Voets keurig bij de tweede paal werd gelegd en door Kay van de Sande keihard op de kruising werd gekopt. En zoals zo vaak in het voetbal, als je zelf niet scoort dan krijg je een doelpunt tegen. Uit een corner van SV Olland werd de bal niet goed weggewerkt en een speler van SV Olland gaf de bal opnieuw voor en deze kwam ongelukkig via keeper Roy Versantvoort en de lat weer terug in het veld en werd door SV Olland al vallend binnen gekopt. Irene had het hierna even moeilijk maar wist door veel inzet en strijd de schade beperkt te houden en ook nog kansen te creëren, maar het leek erop dat SV Olland met drie punten huiswaarts zou keren. Na het geblesseerd uitvallen van Gijs Voets en de moegestreden Bart Bressers moesten twee andere JO 19-spelers, Luuk van Hal en Jay Rademaker, in het veld voor de laatste 15 minuten. Het was in de 85e minuut Luuk van Hal die met een sliding de bal van een SV Olland-speler afpakte. De bal kwam voor de voeten van Thomas van der Lee die meteen uithaalde en de keeper van SV Olland verraste waardoor de 2-2 op het bord stond. Hierna waren er nog 5 minuten te spelen maar veranderde er niets meer in de score. Complimenten voor een hardwerkend Irene dat hiermee loon naar werken kreeg. Volgende week de uitwedstrijd tegen Gassel, aanvang 14.30 uur.