Afbeelding

WEC blijft op koers

Sport 435 keer gelezen

WIJBOSCH | Met nog vier wedstrijden voor de boeg stijgt de spanning richting de ontknoping van de competitie. Avesteyn kan bij winst al als kampioen worden gekroond, en de strijd voor de derde periode is nog lang niet beslist. Voor WEC dus de taak om de derby tegen VOW tot een overwinning om te zetten om zo alles in eigen hand te houden wat betreft die begeerde periodetitel.

De gasten uit Zijtaart staan ook nog niet helemaal veilig voor lijfsbehoud, dus zijn ook supergemotiveerd aan de aftrap van deze wedstrijd. VOW is de eerste 20 minuten dan ook de bovenliggende partij, maar kan dit niet omzetten naar doelkansen. In de 25e minuut is er dan een vrije trap recht voor het doel van VOW waar Danny Verbakel achter gaat staan. In eerste instantie gaat zijn inzet in de oranje muur, maar de terugkaatsende bal kan hij in de herkansing strak inschieten, en is keeper Niek van Zutphen kansloos en staat het 1-0. Net voor rust is het wederom Danny Verbakel die vanuit de tweede lijn kan schieten, en is keeper van Zutphen weer gepasseerd en staat het 2-0. De tweede helft is VOW niet meer bij machte om gevaarlijk te worden en komt WEC via een snelle uitbraak en doelpunt van Alim Kagermanov op 3-0 en kan vlak voor tijd een mooie aanval via Alim Kagermanov, en een dieptepass van Danny Verbakel, de bal bij de opgekomen Yanno van der Heijden komen, en die maakt beheerst de 4-0, tevens de eindstand. Met nog 3 wedstrijden te gaan stijgt de spanning om de derde periode, waar WEC bovenaan staat maar geen misstap mag begaan worden. Tevens is er nog een kans om als nummer 2 van de ranglijst de periodetitel te krijgen van de kampioen. Dus kansen te over, maar dan moeten de resterende wedstrijden wel gewonnen worden, te beginnen aanstaande zondag thuis tegen Boskant wat nog strijdt om lijfsbehoud, dus kom de roodwitten aanmoedigen op sportpark De Glorie, aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.