Afbeelding

Amicitia geeft open handboogschietclinics

Sport Sport 273 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het kader van het project ‘Sport en Bewegen’ zoals dat is geïnitieerd door de Gemeente Meierijstad, organiseert Koninklijke Handboogvereniging Amicitia een aantal open clinics om volwassenen en vooral ouderen kennis te laten maken met de handboogsport en op die manier hen weer actief in beweging te krijgen.

Handboogschieten is een leuke en vooral gezellige sport. Het is een sport voor iedereen van jong tot oud en vraagt weinig fysieke inspanning. De deelnemers krijgen uitleg over de werking van pijl en boog en een instructie over de juiste schiethouding en de basis schiettechniek. We gaan in op het voorkomen van blessures en natuurlijk op de veiligheid, want het is een blijft tenslotte een schietsport.

Zwemmen leer je niet op het droge, dus na de uitleg gaan de deelnemers zelf aan de slag om de schietsport onder de knie te krijgen. Stap voor stap leren ze steeds beter schieten en komen de pijlen dichter bij de roos. Als ze de basis redelijk beheersen, dan houden we nog een spannende wedstrijd met leuke prijsjes. Dat alles onder begeleiding van ervaren instructeurs van handboogvereniging Amicitia.

De clinics zijn gratis en iedereen wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en iets lekkers. De clinics worden gehouden op zaterdag 10 december en 17 december 2022 van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan telefonisch bij Wim van Uden, 06-55822198 of 073-5474388 of via email: wim.van.uden@sogeti.com.
De schietbanen van handboogvereniging Amicitia bevinden zich in sporthal De Dioscuren in de Bunderstraat. De ingang is te vinden aan de linkerzijde van de sporthal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant