Ronde van Frankrijk en Spanje.
Ronde van Frankrijk en Spanje. Foto:

‘Col du Galibier’ in Schijndel

Sport Sport 434 keer gelezen

SCHIJNDEL/ DEN BOSCH | De drempel op de Boschweg, bij binnenkomst in Schijndel is dan misschien niet zo hoog, maar die heet zondag wel ‘Col du Galibier’. Zondag 7 augustus zal er een sponsorrit plaatsvinden voor Spieren voor Spieren. RVF Brabant heeft hiervoor een ‘Ronde van Frankrijk’ én ‘Ronde van Spanje’ uitgezet om geld op te halen voor het goede doel.

“Het evenement is een ‘tour d’honneur’ aan Le Grand Départ in ’s-Hertogenbosch in 1996. Nu na 26 jaar is de tour terug in ’s-Hertogenbosch met de Ronde van Frankrijk. Dit is een evenement voor de recreatieve fietsers waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te rijden. De route heeft namelijk de vorm van de contouren van Frankrijk en is circa 80 km lang.” Staat te lezen op de website van de organisatie.

Geheel in het teken van de Tour de France heeft de organisatie RFV Brabant diverse Franse plaatsbepalingen toegekend aan de te fietsen ronde. De ronde zal ook Schijndel aan doen. Naast de ‘Col du Galibier’ is Schijndel ook even omgedoopt tot de Franse badplaats ‘Nice’.

Naast de ronde van Frankrijk zal er ook de mogelijkheid zijn om de Ronde van Spanje te rijden. Dit jaar is de start van de Vuelta in Nederland met de start van de tweede etappe in het historische centrum van ‘s-Hertogenbosch. Om hierop vooruit te blikken, is er ook de Ronde van Spanje in Brabant. Ook dit is een route in de vorm van de contouren van Spanje en kan door de deelnemers aanvullend op de Ronde van Frankrijk worden gereden. De totale route is dan 125km lang.

Kijk voor meer meer informatie op rvfbrabant.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant