Afbeelding

Avanti’31 wint met ruime cijfers van ODC

Sport Sport 290 keer gelezen

SCHIJNDEL | Avanti’31 heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de nacompetitie. De 5 – 0 overwinning was alleszins geflatteerd. Mede door de uitstekende ODC-keeper Robbie Roelofs bleef ODC een grotere nederlaag bespaard.

Op deze warme lentezondag zagen de talrijke supporters een sportieve en leuke wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd werd het 1 – 0 door een doelpunt van Teun Kuipers. Na goed doorzetten schoot hij de bal achter keeper Robbie Roelofs. Vlak daarna werd een kans, na een mooie aanval over een aantal schijven, maar net gemist door Geert van Heeswijk. Avanti’31 kon na hartenlust aanvallen en in de 16e minuut gaf Roel Kappen een prachtige pass op Luc van den Hurk die de 2 – 0 op het scorebord zette. Het regende kansen voor Avanti’31 en ODC kon daar weinig tegenover stellen. Vlak voor rust scoorde Berend Arts zijn eerste doelpunt dit seizoen en kon Avant’31 met een 3 – 0 voorsprong de rust opzoeken.

Na vier minuten in de tweede helft kreeg Mees van der Heijden de bal aangespeeld van Teun Kuijpers. Mees omspeelde op een prachtige manier keeper Robbie Roelofs en scoorde de vierde treffer van deze middag. Enkele minuten later had Luc van den Hurk de kans om zijn tweede doelpunt te maken. Helaas ging zijn schot net voorlangs het ODC-doel. Toon van der Heijden bepaalde de eindstand op 5 – 0 door met een afstandschot van 20 meter de bal snoeihard achter keeper Robbie Roelofs te schieten.

In de 70e minuut maakte Teun Kuijpers plaats voor de debuterende JO-19 speler Tom van Giersbergen. In de slotfase van de wedstrijd kopte Geert van Heeswijk uit een corner bijna de zesde treffer binnen. Helaas voor Geert verdween de bal via de vingertoppen van Robbie Roelofs naast het doel.

Door deze overwinning blijft het spannend om een plaats in de nacompetitie. Naast Avanti’31 zijn Den Dungen, Zwaluw VFC en SCG’18 nog in de race. Met nog drie wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk voor het team van Stephan Hesemans.